Secretul pentru ca varză din butoi să rămână proaspătă și gustoasă până la vară

Secretul pentru ca varză din butoi să rămână proaspătă și gustoasă până la vară

Primăvara își face simțită prezența, iar întrebarea despre ce să faci cu varza murată din butoiul încă nesfârșit nu este doar pertinentă, ci și rezolvabilă. Aruncarea acesteia nu intră în discuție, iar soluția pentru a o menține proaspătă și gustoasă până în vară stă într-un truc simplu și eficient.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Varza murată și alte alimente fermentate reprezintă o categorie specială de alimente vii, cu caracteristici distincte față de alte produse alimentare. Întrebările despre păstrarea lor, mai ales după finalizarea procesului de fermentație, sunt firești. Există, însă, un truc la îndemână care poate prelungi prospețimea verzei murate până la vară.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Metode eficiente de păstrare după fermentare

După ce varza a fost scoasă din butoi, există două modalități eficiente de păstrare, astfel încât să te poți bucura de ea pentru mai mult timp:

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

Depozitată în borcane. Varza murată poate fi tăiată și depozitată în borcane etanșe în frigider. Această metodă este practică și asigură menținerea gustului autentic al verzei.

Congelare: Desfacă frunzele și pune-le în pungi cu fermoar în congelator. Congelarea este ideală pentru conservarea pe termen lung, iar varza își păstrează calitățile autentice pentru 12 până la 24 de luni sau chiar mai mult, atunci când este depozitată corespunzător.

Beneficiile consumului de varză murată pentru sănătate

Varza murată nu este doar delicioasă, ci și sănătoasă, oferind o sursă bogată de nutrienți și substanțe benefice pentru organism. Consumul regulat al acestui aliment aduce numeroase beneficii sănătății, printre care se numără:

Consolidarea sistemului imunitar: Bogată în vitamina C, varza murată sprijină sistemul imunitar și previne infecțiile.

Promovarea digestiei: Conținând fibre, varza murată stimulează digestia și menține sănătatea intestinelor.

Probiotice pentru sistemul digestiv: Varza murată conține bacterii benefice, numite probiotice, care contribuie la echilibrarea florei intestinale și îmbunătățesc absorbția nutrienților.

Păstrează gustul și beneficiile până la vară

Varza murată este o alegere excelentă și pentru cei care doresc să controleze greutatea, având un conținut scăzut de calorii și fiind bogată în fibre, care conferă senzația de sațietate. În plus, furnizează o gamă variată de nutrienți esențiali precum vitaminele A, K, din complexul B și minerale precum calciul, fierul și magneziul, contribuind la menținerea sănătății optime.

Așadar, cu puțină grijă și aplicând aceste sfaturi simple, varza murată își va păstra savoarea și beneficiile până la vară și chiar mai departe. Nu uita să te bucuri de această variantă fermentată de varză și să îți menții tradițiile culinare în timp ce contribui la sănătatea ta.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191