Secretul pentru cele mai gustoase vinete pane. Se servesc cu un delicios sos de smântână cu usturoi și mentă

Secretul pentru cele mai gustoase vinete pane. Se servesc cu un delicios sos de smântână cu usturoi și mentă

Pentru că este sezonul vinetelor bine coapte și gustoase, îți propunem o rețetă simplă, dar tare gustoasă. Sigur, salata de vinete este prima reteță care ne vine în minte când e vorba de această legumă, însă astăzi îți vom prezenta un adevărat deliciu culinar: vinete pane cu sos de smântână cu usturoi și mentă.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Ce sunt vinetele pane? Ei bine, sunt rondele de vinete prăjite în crustă de pesmet, care sunt servite, de regulă, cu un delicios sos de smântână cu usturoi și mentă. Dacă nu ai mai încercat până acum rețeta de vinete pane, trebuie să știi că nu este nimic complicat. Iată de ce ingrediente vei avea nevoie.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Ingrediente

  • 2 vinete medii;
  • 2-4 ouă;
  • făină;
  • pesmet;
  • ulei de floarea soarelui (pentru prăjit).

Pentru sosul de smântână cu usturoi

  • 4-6 linguri de smântână cu min. 20% grăsime;
  • 2 căței de usturoi;
  • 3-4 frunze de mentă;
  • sare, după gust.

În plus

  • brânză rasă pentru servire (cașcaval, telemea, mozzarella, etc.).

Mod de preparare

Mai întâi, spălați bine vinetele și ștergeți-le cu prosoape de hârtie. Tăiați-le apoi în felii groase de 1 cm, după care se vor alinia pe un tocător și se vor săra ușor pe ambele părți. Ulterior se pun rondelele de vinete la scurs într-o strecurătoare, unde le vei lăsa pentru circa 30 de minute. Se scot, le storci ușor între palme și le mai lași puțin la scurs.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pregătește 3 farfurii largi: una pentru făină, una pentru ouăle bătute cu un praf de sare și una pentru pesmet. Rondelele scurse de vinete se vor da mai întâi prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Se încinge uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie largă. Se dă focul la mediu spre mic și se întorc inetele de 2 ori, pentru a se găti la mijloc și a se rumeni frumos la exterior.

Imediat ce scoți rondelele de vinete pane din tigaie, pune-le la scurs pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă, pentru a îndepărta excesul de ulei. Se servesc alături de un sos cremos din smântână, usturoi și mentă. Adaugă într-un bol câteva linguri de smântână, cu un praf de sare și usturoi zdrobit. Adaugă apoi și frunzele de mentă și amestecă bine ingredientele. Rade apoi puțină brânză peste rondelele de vinete pane așezate estetic pe un platou și gata, vinetele pane sunt perfecte pentru a fi servite alături de sosul de smântână! Poftă bună!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191