
𝑵𝒊𝒗𝒆𝒍𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕𝒊𝒆 reprezintă numărul de exemplare din specia urs brun, în oricare dintre stadiile ciclului biologic, care pot fi recoltate în scopul prevenirii pagubelor și atacurilor asupra populației umane pe care aceste exemplare le pot produce.
𝑵𝒊𝒗𝒆𝒍𝒖𝒍 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕𝒊𝒆 este reprezentat de exemplarele care pun în pericol sănătatea și securitatea publică, cele care frecventează locurile special amenajate pentru adăpostirea animalelor domestice, punând în pericol siguranța acestora și/sau a personalului de deservire precum culturile agricole și/șau silvice precum și bunurile de orice natură.
Având în vedere că săptămâna trecută, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a supus consultării publice proiectul de ordin al ministrului mediului pentru 𝒂𝒑𝒓𝒐𝒃𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒏𝒊𝒗𝒆𝒍𝒖𝒍𝒖𝒊 𝒅𝒆 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒗𝒆𝒏𝒕𝒊𝒆 𝒔i 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒕𝒊𝒆 𝒊𝒏 𝒄𝒂𝒛𝒖𝒍 𝒔𝒑𝒆𝒄𝒊𝒆𝒊 𝒖𝒓𝒔 𝒃𝒓𝒖𝒏 (𝑼𝒓𝒔𝒖𝒔 𝒂𝒓𝒄𝒕𝒐𝒔), 𝒊𝒏 𝒊𝒏𝒕𝒆𝒓𝒆𝒔𝒖𝒍 𝒔𝒂𝒏𝒂𝒕𝒂t𝒊𝒊 𝒔𝒊 𝒔𝒆𝒄𝒖𝒓𝒊𝒕𝒂𝒕𝒊𝒊 𝒑𝒐𝒑𝒖𝒍𝒂𝒕𝒊𝒆𝒊 𝒔𝒊 𝒊𝒏 𝒔𝒄𝒐𝒑𝒖𝒍 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒊𝒊 𝒖𝒏𝒐𝒓 𝒅𝒂𝒖𝒏𝒆 𝒊𝒎𝒑𝒐𝒓𝒕𝒂𝒏𝒕𝒆, prefectul Virgiliu Daniel Nanu a stabilit întâlnirea de astăzi cu reprezentanții instituțiilor subordonate ale MMAP pentru a identifica eventualele precizări/ completări ce pot fi transmise ministerului, d.p.d.v. al situației din județul nostru.
Vezi cine face parte din Comisia Tehnică de Urbanism, votată în Consiliul Local Ploiești
Astfel, prefectul alături de cei doi subprefecți Emil Drăgănescu și Marius Soare au punctat în cadrul întâlnirii cu reprezentanții Asociației județeane a
Pescarilor și Vânătorilor Sportivi Prahova, Gărzii Forestiere Ploiești, ai Administrației pentru Protecția Mediului, ai Direcției Silvice, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi și ai Asociației Comunelor- Filiala Prahova dificultățile pe care le regăsim pe teritoriul județului nostru legat de această migrație a ursului brun, dar și soluții pentru o gestionare mai eficientă, care să aibă în spate o legislație concretă.
BREAKING/ Protest, sâmbătă, la Ploiești. Se cere „Turul 2, înapoi!”
Observăm cu toții că în ultima perioadă de timp, în localitățile prahovene urșii sunt din ce în ce mai prezenți, fiind un pericol real pentru siguranța oamenilor. Astfel, în cadrul discuției au fost avute în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor și instituțiilor de stat și entităților private, prin care au fost semnalate atacuri și conflicte între carnivore mari și om/ animale din gospodărie raportat la necesitatea evitării producerii unor evenimente care pot pune în pericol sănătatea și securitatea publică sau să producă diverse pagube.
Ca atare, siguranța cetățenilor și a gospodăriilor acestora primează , astfel încât a fost luată decizia în unanimitate, de către toți cei prezenți la ședință, că vor fi realizate demersuri cât mai rapid pentru suplimentarea nivel de prevenție alocat fondurilor cinegetice din județul Prahova.
Întreaga documentație va fi înaintată mâine ministerului prin intermediul Instituției Prefectului Prahova, după primirea propunerilor și motivărilor fiecărei instituții mai sus-menționată.
Proiectul, în întregime, îl puteți regăsi pe pagina de intermet a MMAP: http://www.mmediu.ro/articol/proiect-de-ordin-al-ministrului-mediului-apelor-si-padurilor-pentru-aprobarea-nivelului-de-interventie-si-de-preventie-in-cazul-speciei-urs-brun-ursus-arctos-in-interesul-sanatatii-si-securitatii-populatiei-si-in-scopul-prevenirii-unor-daune-importante/6368