Seful CCR, mesaj cu tenta politica, de Ziua Nationala: „E nevoie de fidelitate față de Constituție”

Seful CCR, mesaj cu tenta politica, de Ziua Nationala: „E nevoie de fidelitate față de Constituție”

Șeful Curții Constituținale a României, Marian Enache, bate un apropo politic de 1 Decembrie și spune că românii trebuie să respecte valorile țării, dar și Constituția.

La 103 ani de la semnarea actului istoric, SMV Ploiesti a organizat Sarbatoarea Tratatului de la Trianon”, pe „Aleea Fauritorilor Romaniei Mari”

De 1 Decembrie, începând cu anul 1990, poporul român și fiecare cetățean al său, oriunde s-ar afla în lume, sărbătorește Ziua Națională a României.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

„Unirea tuturor celor de o limbă şi de o lege, într-un singur şi nedespărţit stat românesc” a fost îndemnul lui Gheorghe Pop de Băsești, cel care a prezidat Adunarea Națională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918. Aceste cuvinte, rostite în urmă cu 104 ani, au dat forță, încredere și mai ales au inspirat și au unit oamenii, iar astăzi, semnificația lor este la fel de puternică, prin menținerea speranței de unitate a întregului popor.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

Valoarea unificatoare a zilei de 1 Decembrie ne oferă tuturor prilejul de a celebra împreună un moment crucial din istoria noastră, de a fi parte a unui pact de fidelitate față de Națiune și față de istorie, față de Constituție, față de lege și de consolidare a statului de drept și de glorificare a făuritorilor Marii Uniri.

Ziua Națională a României înseamnă nu doar unitatea întregului popor, dar și o moștenire și o datorie a noastră, a tuturor, de a continua, și cu mai multă fermitate, dezvoltarea și modernizarea societății românești și de a cultiva valorile universale în care românii au crezut dintotdeauna, precum și identitatea națională, independența, libertatea și demnitatea.

În același timp, cinstim spiritul celor care au făcut posibilă această zi și care au deschis drumul democratic pe care suntem astăzi, eroii noștri, cei care au luptat pentru un ideal: unitatea indestructibilă a poporului român. Nu le putem aduce un alt omagiu decât angajamentul nostru față de protejarea intereselor naționale, apărarea valorilor fundamentale și continuarea parcursului european ireversibil spre democrație și progres al României.

Cu bucurie și emoție, doresc să transmit poporului român cele mai calde urări ale mele și ale colegilor mei din Curtea Constituțională de prosperitate, bunăstare, sănătate și bucurii.

La mulți ani, România! La mulți ani, dragi români de pretutindeni!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191