Senatorul PSD Prahova Laura Moagher: Din ianuarie, punctul de pensie creşte cu 13,8%

Senatorul PSD Prahova Laura Moagher: Din ianuarie, punctul de pensie creşte cu 13,8%

Senatorul PSD Prahova Laura Moagher a oferit clarificari cu privire la modificarile aduse de intrarea in vigoare a Legii Pensiilor, odata cu avizarea proiectului Guvernului lansat cu scopul eliminarii inechitatii intre pensionari.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

„Legea pensiilor

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Astazi in Comisia Juridica a Senatului am dat aviz pozitiv proiectului venit de la Guvernul Romaniei , care a aprobat actul normativ privind reforma sistemul de pensii publice din România, ce va aduce echitatea între pensionari și va consolida principiul contributivității.
Este cea mai amplă reformă a pensiilor. Proiectul a fost realizat împreună cu experții Comisiei Europene și ai Băncii Mondiale care au confirmat că noua lege este sustenabila și va aduce stabilitate sistemului de pensii din România. Reforma este la fel de importantă și pentru salariați: răsplătește munca și contributivitatea, încurajează natalitatea și stimulează continuarea studiilor.
Sunt aspecte importante în legătură cu această lege:

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Punctul de pensie crește o singură dată în 2024, în ianuarie, cu 13,8%* Toate pensiile vor crește cu acest procent.

Pentru majorările din 2024 nu avem un procent unic .
Majorările vor fi diferite de la caz la caz.

De retinut !

1) Se elimină inechitățile dintre pensionari
2) Se asigură o crește sustenabilă, adică suportabilă a pensiilor și se introduce un mecanism obiectiv de majorare anuală a pensiilor:
• 100% din rata medie anuală a inflației + 50% din creștere salariului mediu, dar nu mai mult de creșterea veniturilor din contribuții la bugetul de pensii.
• În cazul în care creșterea veniturilor din contribuții la bugetul de pensii e mai mică decât rata inflației, atunci pensiile vor crește cu rata inflației.
• Dacă și rata inflației și creșterea veniturilor din contribuții sunt negative, se mențin pensiile în plată.

✔️Prevederea din lege care se referă la creșterea vârstei de pensionare doar în condițiile unei creșteri a speranței de viață reprezintă o garanție că se ține cont de acest indicator.
✔️Guvernele de dreapta au tot încercat să crească vârsta de pensionare susținând că în multe state UE această vârstă e mai mare decât în România.
✔️PSD a arătat tot timpul că România are a doua cea mai mică speranță de viață din UE, ceea ce exclude creșterea vârstei de pensionare. De aceea s-a introdus in lege garanția că vârsta de pensionare nu poate să crească dacă nu avem o creștere a speranței de viață.

Nicio pensie nu va scădea în urma recalculării.
Se aplică principiul pensiei mai favorabile.”,  transmis senatorul Laura Moagher.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191