Sfârșitul tragic al reginei care nu putea fi atinsă de oameni prin lege. Nimeni nu a avut curajul să o salveze

Sfârșitul tragic al reginei care nu putea fi atinsă de oameni prin lege. Nimeni nu a avut curajul să o salveze

Născută la data de 10 noiembrie 1860 la Bangkok, fiind cel de-al cincizecilea copil al regelui Mongkut Rama al IV-lea și al prințesei Piam, Sunanda Kumariratana a fost sora vitregă și prima soție a regelui Chulalongkorn Rama al V-lea al Siamului, Thailanda de astăzi. S-a măritat  pe când încă era adolescentă, iar la vârsta de 19 ani era deja însărcinată cu al doilea copil. Din păcate, ea a avut parte de un sfârșit tragic din cauza unei legi bizare, care interzicea oamenilor de rând să o atingă.

Locuitorii din Păcureți mor de sete! Niciun strop de apă la robinet. Noul primar Ionuț Voicu e zero barat!

Sunanda Kumariratana s-a născut pe 10 noiembrie 1860 la Bangkok și a fost cel de-al cincizecilea copil al regelui Mongkut Rama al IV-lea și al prințesei Piam. Încă din adolescență, s-a căsătorit cu fratele ei vitreg, Chulalongkorn, care devenise regele Rama al V-lea al Siamului, iar la scurt timp după căsătorie, venea pe lume prințesa Karnabhorn Bejraratana, primul lor copil. La vârsta de 19 ani, Sunanda era însărcinată pentru a doua oară.

Virgiliu Nanu, cu ochii pe lucrările derulate în Slănic: „Vreau să mă asigur că lucrările corespund şi că fondurile sunt folosite corect!”

Regele Rama al V-lea a avut o viziune progresistă și a introdus multe legi bune, inclusiv abolirea sclaviei. Cu toate acestea, unele legi învechite nu au fost rectificate, întrucât nu s-a luat în calcul posibilitatea creării unor evenimente tragice. De exemplu, exista o lege în Siam la acea vreme conform căreia un om de rând nu avea voie să o atingă pe regină. În caz contrar, acesta ar fi fost condamnat la moarte. Astfel, datorită acestei legi, regina Sunanda Kumariratana avea să își piardă viața.

Dezinteres criminal! Primarul Alin Moldoveanu lasă Spitalul din Câmpina fară aer condiționat! Pacienții şi medicii se sufocă la 40 de grade!

Sfârșitul tragic al reginei Sunanda Kumariratana

În ultima zi de mai a anului 1880, în timp ce era însărcinată, regina a plecat cu fiica ei spre reședința de vară a familiei, la Bang Pa-In. În timpul călătoriei pe care cele două o făceau spre Palatul Regal Bang Pa-In, urmau să traverseze apele învolburate ale râului Chao Phraya, cel mai mare din Siam. La un moment dat, curenții puternici ai râului au răsturnat barca regală. Regina, care purta în pântec viitorul rege al Siamului, şi fiica sa, au căzut în apă.

Povestea s-ar fi putut termina în acest punct, dacă nu ar fi existat așa-numita „interdicție a atingerii”. Mulți martori ai accidentului au spus că cele două și-au găsit sfârșitul pentru că nimeni nu a îndrăznit să o atingă pe regina care își ținea fiica în brațe, acesta fiind un gest pedepsit cu moartea în Regatul Siamului, chiar și în situația în care viața suveranilor era în pericol.

Regele a cerut o înmormântare fastuoasă pentru cele două

Regele Chulalongkorn a fost profund îndurerat și a cerut o înmormântare fastuoasă pentru tânăra sa soție însărcinată și pentru fiica sa, o mică prințesă care avea doar doi ani. La scurt timp după aceea, a avut loc o ceremonie de îmbăiere, la care au participat membri ai familiei regale și oficiali guvernamentali. Ulterior, s-a desfășurat turnarea ceremonială de apă peste picioarele defunctelor și pieptănarea rituală a părului, după care pieptenele a fost, conform obiceiului, rupt.

Trupurile lor neînsuflețite au fost mai întâi îmbrăcate în alb, legate cu sfoară, înfășurate în giulgiuri și așezate în poziție fetală. Pregătirile pentru înmormântare au durat zece luni, iar pe 10 martie 1881, a început ceremonia funerară. Trupul Sunandei, regina Siamului, și cel al prințesei au fost injectate cu mercur și depozitate în urne de aur în timpul în care a fost construit rugul funerar ce avea 86 de metri înălțime.

Funeraliile s-au încheiat pe 20 martie cu o procesiune impresionantă care s-a desfășurat în fața Marelui Palat. În semn de omagiu, regele a construit noi aripi ale Palatului de Vară (spre care călătoreau regina și fiica ei atunci când a avut loc accidentul), îmbogățindu-l cu monumente din marmură în memoria defuncților.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191