Sfaturi de la profesioniști: ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un cuptor electric

Sfaturi de la profesioniști: ce trebuie să știți înainte de a cumpăra un cuptor electric

Sunteți în căutarea unui nou cuptor electric? Dacă da, aveți noroc! Vă vom ghida prin ceea ce trebuie să știți pentru a decide ce tip de cuptor vi se potrivește și a compara caracteristicile. Când veți termina de citit acest articol, veți fi gata să vă cumpărați propriul cuptor electric încorporabil!

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Cuptoarele electrice sunt o opțiune excelentă pentru oricine dorește confortul unui cuptor cu autocurățare, fără a avea grija liniilor de gaz. Cuptoarele electrice sunt, de asemenea, mai eficiente din punct de vedere energetic decât omologii lor pe gaz, astfel încât veți economisi bani pe termen lung la facturile de utilități.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Tipuri de cuptoare electrice

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Există două tipuri principale de cuptoare electrice: standard și cu convecție. Cuptoarele electrice standard folosesc căldura radiantă pentru a găti alimentele, în timp ce cuptoarele electrice cu convecție folosesc aer cald care circulă în jurul alimentelor pentru a le găti uniform.

Cuptoarele electrice standard folosesc căldura radiantă pentru a găti alimentele, în timp ce cuptoarele electrice cu convecție folosesc aer cald care circulă în jurul alimentelor pentru a le găti uniform.

Cuptoarele electrice cu convecție tind să fie mai scumpe decât cuptoarele electrice standard, dar oferă unele avantaje în ceea ce privește performanța de gătit. De exemplu, dacă coaceți foarte mult, un cuptor electric cu convecție vă poate ajuta să vă asigurați că produsele de patiserie sunt gătite uniform.

Atunci când decideți ce tip de cuptor electric încorporabil vi se potrivește, este important să luați în considerare nevoile și bugetul dumneavoastră. Dacă aveți un buget restrâns, un cuptor electric standard va fi probabil suficient. Dar dacă doriți cele mai bune performanțe de gătit posibile, un cuptor electric cu convecție merită investiția.

Odată ce v-ați decis asupra tipului de cuptor electric încorporabil pe care îl doriți, este timpul să începeți să comparați prețurile și caracteristicile. Atunci când comparați cuptoarele electrice, asigurați-vă că acordați atenție următoarelor aspecte:

 • Capacitatea cuptorului: De cât spațiu aveți nevoie?
 • Dimensiunile interioare: Care sunt măsurile interioare ale cavității cuptorului?
 • Elementele de încălzire: Câte elemente de încălzire are cuptorul?
 • Intervalul de temperatură: Care este temperatura minimă și maximă pe care o poate atinge cuptorul?
 • Comenzi: Ce tip de comenzi are cuptorul? Sunt ușor de utilizat?
 • Cronometru: Cuptorul are o funcție de cronometru?
 • Funcția de autocurățare: Cuptorul are un ciclu de autocurățare?
 • Garanția: Cu ce tip de garanție vine cuptorul?

Acum că știți ce să căutați, sunteți gata să începeți să vă cumpărați cuptorul electric. Asigurați-vă că comparați prețurile și caracteristicile de la mai mulți comercianți cu amănuntul înainte de a lua decizia finală. Și nu uitați să citiți recenziile online! Cu puțină cercetare, veți găsi cu siguranță cuptorul electric perfect pentru nevoile dvs.

Cum să alegeți capacitatea unui cuptor electric

Când vine vorba de cuptoarele electrice, dimensiunea contează. Capacitatea unui cuptor electric se măsoară în metri cubi, iar cuptorul electric mediu are o capacitate cuprinsă între patru și cinci metri cubi. Dacă gătiți mult sau aveți mulți musafiri, este posibil să aveți nevoie de un cuptor electric încorporabil cu o capacitate mai mare.

Dimensiuni interioare

Dimensiunile interioare ale unui cuptor electric sunt importante de luat în considerare, deoarece vor determina cât de multă mâncare puteți găti la un moment dat. Cele mai multe cuptoare electrice au dimensiuni interioare cuprinse între 50 și 75 de centimetri lățime, 40 și 60 de centimetri adâncime și 30 și 50 de centimetri înălțime.

Elementele de încălzire

Un cuptor electric are două elemente de încălzire: un element de coacere și un element de grătar. Elementul de coacere este situat în partea de jos a cuptorului și este folosit pentru a încălzi cavitatea cuptorului pentru coacere. Elementul de grătar este situat în partea superioară a cuptorului și este utilizat pentru a rumeni sau a crocanta alimentele. Majoritatea cuptoarelor electrice au două elemente de încălzire, dar unele modele au trei.

Gama de temperaturi

Intervalul de temperatură al unui cuptor electric este determinat de elementul de coacere și de elementul grill. Elementul de coacere poate atinge temperaturi de până la 250 de grade Celsius, în timp ce elementul grill poate atinge temperaturi de 1,5 ori mai mari.

Comenzi

Comenzile unui cuptor electric determină modul în care veți seta temperatura și cronometrul. La fel ca un frigider încorporabil, majoritatea cuptoarelor electrice au comenzi cu cadran sau butoane, dar unele modele au comenzi digitale. Dacă vă preocupă ușurința de utilizare, căutați un cuptor electric cu comenzi simple și directe.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

  Ai o informație care poate deveni ştire?
  Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191