Sfaturi pentru a găti carne porc ca un adevărat profesionist

Sfaturi pentru a găti carne porc ca un adevărat profesionist

Acest aliment este ideal pentru o dietă echilibrată și poate fi savurat fie la grătar, fie la proțap, fie la cuptor sau în tocănițe, după cum preferați. Printre bucățile recomandate se numără cotlet de porc, mușchi file, costiță, piciorul dezosat, fleica de porc, coastele de porc, carnea de porc tocată și multe altele.

STOP ABUZURILOR DIN JUSTIȚIE! Mesajul fostei sefe DIICOT Giorgiana Hosu, dupa achitarea post-mortem a politistului Dan Hosu: “Vreau sa se invete ceva din acesti 7 ani si oamenii sa invete sa gandeasca ei insisi. Sa nu se grabeasca nimeni sa arunce cu piatra”

În plus, o carne porc poate fi folosită pentru absolut orice, nu este greu de preparat și reprezintă o alternativă extraordinară pentru a varia meniul săptămânal. Mâncați această carne nobilă și demistificați câteva concepții greșite despre ea, cum ar fi că porcii sunt crescuți în condiții proaste, că carnea lor este grasă sau că nu este potrivită pentru copii.

In atentia Politiei Prahova, OPC, ANAF! O firma din Brasov escrochează pensionari din Prahova, cu întâlniri la hoteluri, unde vând chinezării la suprapreț

În acest sens, este un produs economic, ceea ce îl face o alternativă extraordinară pentru a varia meniul în fiecare săptămână și poate fi consumat de cei mai mici copii începând cu șase luni. Urmați aceste sfaturi pentru a vă bucura de aroma sa:

Guvernul a aprobat cedarea pasajului de la Podul Înalt către Primăria Ploiești. Poate fi demarat proiectul de lărgire la patru benzi

Dezghețați carne porc în apă

Orice carne porc, fie ea și fleica de porc, poate fi congelată într-o pungă ermetică pentru utilizare ulterioară. Pentru a o decongela, trebuie scoasă din frigider cu o zi înainte. Totuși, o altă opțiune este să scufundați punga într-un recipient plin cu apă la temperatura camerei. Aceasta va ajuta carnea să se decongeleze într-un timp mai scurt și poate fi preparată normal în orice rețetă.

Asezonați-o cu suc de fructe

Carnea de porc, cum ar fi fleica de porc, datorită versatilității sale, merge bine cu orice. Prin urmare, pe lângă condimentele sau ierburile obișnuite, poate fi condimentată cu suc de fructe, cum ar fi portocalele. Acest lucru îi va da o aromă deosebită.

Conservarea sau păstrarea

După ce a fost gătită sau tocată, orice carne porc poate fi păstrată într-o pungă ermetică în congelator timp de câteva zile. Acesta poate fi apoi utilizat în rețete viitoare fără pierderi de calitate sau de aromă.

Atenție cum gătiți carne porc

De multe ori, când vine vorba de gătitul cărnii de porc, nu știm cum să o gătim corect și de aceea este uscată și elastică. Carnea de porc este foarte ușor de gătit.

Aveți grijă la temperatura tigaiei. De exemplu, dacă dorim să prăjim un cotlet de porc, nu trebuie să îl setăm la focul maxim. Este mai bine să se prăjească la foc mediu, ca să nu se usuce sau să se ardă.

Un truc perfect pentru a face carnea suculentă și fragedă este să o marinați cu puțin ulei de măsline și câteva crenguțe de rozmarin sau cimbru. Într-o cratiță sau tigaie foarte mare, adăugați uleiul cu condimentele și setați focul la 65 de grade. Se adaugă apoi bucățile de pulpă de porc și se lasă să se gătească încet timp de aproximativ o jumătate de oră. Apoi, se usucă cu hârtie și se prăjesc într-o tigaie la foc foarte mare. În acest fel, chiar și o fleica de porc rămâne fragedă și suculentă.

Dacă nu vrem să o prăjim și nu avem atât de mult timp la dispoziție pentru a o marina, o altă modalitate de a mânca carnea de porc și de a o face perfectă este să o îmbrăcăm în aluat. Pentru a o face fragedă și suculentă, după ce a fost condimentată, ceea ce trebuie să facem este să o trecem prin făină, apoi în ou și apoi în pesmet, pentru ca la final să o prăjim în ulei încins. Pelicula creată de făină și ou păstrează sucurile de carne înăuntru, astfel încât acestea nu scapă la prăjire, iar carnea este mult mai fragedă.

Pentru a găti carnea de porc la cuptor, este important ca acesta să fie bine încins înainte de a pune carnea în el. În plus, este perfect dacă adăugăm puțin vin, legume și alte ingrediente care îmbibă carnea cu sucurile lor și îi dau savoare, pentru ca aceasta să nu se usuce.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191