Singura băutură alcoolică bună pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Previne accidentul cerebral și cardiac!”

Singura băutură alcoolică bună pentru creier. Prof. dr. Vlad Ciurea: „Previne accidentul cerebral și cardiac!”

Știm cu toții că alcoolul are efecte negative asupra organismului, iar prof. Dr. Vlad Ciurea ne-a explicat, mai exact, cum este afectat corpul nostru după ce bem. De asemenea, el ne-a mai spus și ce băutură poate avea, de fapt, efecte benefice pentru sănătate, dacă o consumăm în cantități moderate!

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Potrivit celor de la Antena 3 CNN, faimosul neurochirug ne spune că băutura pe care o putem consuma (în cantități moderate, desigur), este vinul roșu. Potrivit expertului, această băutură chiar poate fi benefică pentru creierul nostru!

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Prof. Dr. Vlad Ciurea a mai explicat că trebuie să fim atenți să consumăm vin roșu cât mai închis la culoare, dar și, de preferabil, din struguri românești. „Ajung aici la un lucru foarte interesant: bem sau nu Da, creierului îi place puțin vin roșu, desface vasele cerebrale, pofta de viață, previne accidentul vascular cerebral și cardiac. Acesta este vinul roșu”, a spus neurochirugul, conform sursei citate.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Neurochirurgul ne mai spune că avantajele oferite de vinul roșu se datorează unei substanțe numite Resveratrol, care este util pentru îmbunătățirea funcției celulei nervoase. În plus, această substanță ar putea chiar ajuta și activitatea retinei.

„Vinul roșu are și o substanță care se numește Resveratrol și acest Resveratrol îmbunătățește calitatea vieții și calitatea funcției celulei nervoase. Resveratrolul se găsește și în acel strugure pe care îl aveam în copilărie și se numește Hamburg. Acel strugure închis la culoare, care este vestit pentru acest lucru. Deci căutați strugurii românești care erau atât de buni pentru dezvoltarea celulei nervoase”, explică expertul.

„Am avut informații chiar de la profesorii de oftalmologie că îmbunătățește și activitatea retinei. Vasele retiniene pe bază de Resveratrol să văd mult mai bine. Este foarte interesant fenomenul”, a mai spus neurochirurgul.

Cu toate acestea, excesul de alcool este o problemă care ne va afecta rapid sănătatea. „Din creierele pe care le-am operat și le-am văzut, creierul alcoolicului este cel mai degradat. Este un semn mare de alarmă. Creierul celui care consumă mult alcool se stafidește”, a explicat prof. Dr. Vlad Ciurea.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191