Singura țară din lume care se întinde pe 3 continente! Cum e posibil așa ceva

Singura țară din lume care se întinde pe 3 continente! Cum e posibil așa ceva

Dacă ne uităm cu atenție la harta lumii, vom observa din start că vasta majortate a țărilor au granițele limitate la un singur continent. Desigur, există și unele excepții care dețin teritorii mici și pe alte continente, însă astfel de situații sunt rare. Însă, o țară anume iese complet din tipar! Este vorba despre Rusia, care se întinde de-a lungul a 3 continente!

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Țara care întinde pe 3 continente

Este un fenomen destul de rar în zilele noastre ca o țară să se întindă de-a lungul mai multor continente. Desigur, o excepție faimoasă vine chiar din apropierea României! Este vorba despre Turcia, care, cum știm cu toții, are teritorii atât în Asia, cât și în Europa. Mai există și alte țării care dețin diverse insule, sau chiar și teritorii continentale, dincolo de granițele continentului lor natal, cum ar fi Spania și Franța.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Însă, situații de acest fel sunt, la urma urmei excepții. Însă, o țară anume nu se încadrează în tipar, iar teritoriul ei este atât de vast, încât trece de-a lungul a 3 continente! Este vorba despre Rusia, o țară cu o suprafață de milioane de kilometri pătrați. Iar doar puțină lume știe că Rusia deține un teritoriu chiar și în continentul American, potrivit celor de la !

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Rusia se întinde de-a lungul a 3 continente

Deja nu este o surpriză pentru niciunul dintre noi să auzim că Rusia are teritorii de-a lungul Asiei și a Europei. În est, orașul Vladivostok se află la aproximativ 140 km de granița cu Coreea de Nord, în timp ce în vest, Kaliningrad este unul dintre porturile Rusiei de la Marea Baltică. Însă, există și o mică parte a acestei țări în America!

Multă lume uită de ele, dar inulele Diomede sunt 2 insule de mici dimensiuni din strâmtoarea Bering, chiar la granița dintre Rusia și Statele Unite. În timp ce insula mai mică, Micul Diomede, aparține de Statele Unite, cealaltă (denumită ingenios Marele Diomede), este a Rusiei. Tehnic vorbind, ambele insule sunt coniderate parte a continentului American, cea ce înseamnă că Rusia are teritorii în 3 continente.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191