Singurul animal din lume care nu simte gustul dulce. Toți românii îl au în gospodărie

Singurul animal din lume care nu simte gustul dulce. Toți românii îl au în gospodărie

Unul dintre cele mai populare animale de companie din zilele noastre, pisica este și acum misterioasă, chiar dacă a fost domesticită de om acum mii de ani. Click! îți prezintă câteva lucruri mai puțin cunoscute despre simpaticele feline.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Deși pare ciudat, pisicile nu simt gustul dulce, așa cum o fac alte animale sau omul. Și dacă tot suntem la capitolul gusturi, este bine de știut că cele mai multe dintre ele au intoleranță la lactoză. Multă lume trăiește cu falsa impresie că ele ar trebui să bea lapte.

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Majorității pisicilor adulte le lipsește enzima necesară digerării laptelui de la o altă specie, așa că ai face bine să o hrănești cu lapte de vacă.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Iată și alte alimente și substanțe dăunătoare pentru pisici:

Naftalină

Uleiuri aromatice

Balsamuri pentru rufe

Detergentul pentru mașina de spălat (conține detergenți cationici, care ar putea cauza leziuni corozive)

Baterii (care conțin acizi sau substanțe alcaline, care pot cauza, de asemenea, leziuni corozive)

Aluat de casă (care conține o cantitate mare de sare)

Agenți pentru încălzire pe timp de iarnă, cum ar fi încălzitoarele pentru mâini și picioare (care conțin niveluri ridicate de fier)

Țigări

Cafea măcinată

Băuturi alcoolice

Pisicile își petrec majoritatea vieții dormind

Dacă te-ai întrebat vreodată de ce are pisica ta atât de multă energie când e trează, află că secretul ei sunt ore bune de somn la rând. Mai exact, se pare că o pisică doarme 15% din perioada unei zile într-un somn adânc, 50% într-un somn ușor și doar 35% stă trează.

Poate nu vă vine să credeți, dar pisicile seamănă foarte bine cu omul. Oamenii de știință au demonstrat faptul că pisicile au secțiuni din creier foarte asemănătoare cu cele umane.

Cerebelul este împărțit în zone responsabile cu înțelegerea, filtrarea informațiilor sau chiar gestionarea emoțiilor, la fel ca cel al oamenilor.

Pisicile sunt mai agile la răsărit și apus

Pisicile din apartamentele și casele noastre sunt animale care și-au păstrat multe abilități de pe vremea când erau sălbatice.

Au abilități excelente de a vâna, chiar dacă le-au mai domolit. La răsărit și apus, cele două momente cheie ale zilei pentru prins prada, pisica ta va fi mai agilă decât în restul zilei.

De asemenea, este interesant de știut că scheletul unei pisici are 244 de oase, spre deosebire de al nostru, care are doar 206, dintre care 60 de vertebre.

20 sunt în coadă, pentru o flexibilitate demnă de olimpiadă la gimnastică. Atunci vine pe lume, o pisică are 26 de dinți de lapte, urmând ca la maturitate, în afară de cei care îi vor înlocui pe aceștia, să îi mai crească alți 4, scrie site-ul

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191