Singurul animal din lume care scoate sunete de bebeluș, fierăstrău sau laser. Dacă îl auzi, îți faci cruce!

Singurul animal din lume care scoate sunete de bebeluș, fierăstrău sau laser. Dacă îl auzi, îți faci cruce!

Există o vietate care poate scoate sunete de bebeluș, fierăstrău, cameră de fotografiat sau laser. Este vorba despre pasărea Lira. Numele sugerează un muzician. Locuind în pădurile din sud-estul Australiei, aceste vietăți locuiesc pe pământ, iar corpurile lor maro seamănă mai degrabă cu cele ale găinilor. La așa-numita pasăre superbă Lira, coada masculului este formată din opt perechi de pene ornamentate care seamănă cu o liră. 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Ce mănâncă Lira și cum comunică?

Superbe păsări Lira se hrănesc cu insecte, păianjeni, viermi și, ocazional, cu semințe. Aceste păsări găsesc hrană zgâriind cu picioarele prin așternutul de frunze. Ele tind să hrănească singure, dar femelele și masculii tineri pot fi văzuți hrănindu-se împreună, scriu cei de la

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Sunete naturale și mecanice imitate

Cântecul pasărei Lira este oarecum celebru. Aproximativ 80% din cântec constă în mimetism. Sunetele pot include orice se aude în împrejurimile imediate ale păsării, cum ar fi drujba, motoarele de mașină, lătratul de câine și alte păsări sau sunete de bebeluș. De asemenea, Lira emite o serie de fluierături și note de chicăit care sunt folosite ca chemări teritoriale, precum și un țipăt puternic de alarmă.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Comportamentele de reproducere

Păsările Lira se înmulțește în perioada aprilie-octombrie în fiecare Masculul își asigură un teritoriu, atrăgând potențiala pereche cântând și dansând, în timp ce aruncă coada înainte peste corp și o scutură. Masculul se va împerechea cu mai multe femele. Femela singură construiește cuibul, incubează ouăle și are grijă de pui.

Știați că…

1. Pasărea Lira este unica zburătoare cu posibilități practice de deplasare aeriană în marche- ariere (mersul înapoi, în spate).

2. Este faimoasă pentru gama enormă de sunete pe care le poate emite. Masculul pasării-Lira își folosește trilurile pentru a seduce femelele.

3. Coada ajunge la mărimea maximă după șapte ani. Când pasărea își înfoaie coada, precum Păunul, capătă aspectul unei lire.  

4. Pasărea Lira poate să reproducă sunetele emise de 20 de specii de animale, dar nu se oprește aici. Ea imită orice sunet pe care îl aude de la motoare, mașini, lanțuri, camerele de fotografiat, drujbe și ferăstraie.

5. Când sunt în pericol, Lirele mai degrabă fug decât să zboare. Deși aceste păsări pot zbura, ele trăiesc mai mult pe sol.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191