Singurul mod în care îți dai seama dacă un pepene e copt. Un fermier explică

Singurul mod în care îți dai seama dacă un pepene e copt. Un fermier explică

Pepenele este delicios și mulți români îl consumă. Multe persoane sunt atente ca fructul pe care îl aleg să fie copt și dulce, iar pentru a fi sigur că nu dai greș, poți opta pentru metoda simplă de mai jos.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

În sezonul cald, pepenele este printre cele mai consumate fructe din România. Pentru a determina dacă este copt, trebuie să fii atent la mai multe aspecte vizuale și tactile.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Cum îți dai seama că pepenele este copt

Pepenele este delicios și foarte consumat în România. Pentru a avea parte de un fruct dulce, trebuie să fii atent la câteva aspecte foarte simple. Una dintre cele mai utilizate metode este verificarea unei pete, astfel că îți vei da seama imediat dacă alegerea va fi una bună sau nu. Verifică pata de contact (partea pepenelui care a stat pe sol). Aceasta ar trebui să fie galben-crem. Dacă este albă sau verde, pepenele nu este suficient de copt.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Pe lângă metoda de mai sus, există și altele prin care să testezi un pepene. Coaja ar trebui să aibă un aspect mat, nu lucios. Un aspect prea lucios poate indica faptul că pepenele nu este complet copt.

Un pepene copt ar trebui să fie greu pentru dimensiunea sa. Greutatea este un semn că este plin de apă și suculent.

Alege un pepene cu o formă simetrică și uniformă. Evită pepenii cu denivelări sau părți deformate. De asemenea, pepenele ar trebui să fie ferm, dar nu dur.

Bate ușor cu degetele pe coaja pepenelui. Un sunet gol indică faptul că pepenele este copt și suculent.

Liniile mici, maro sau cicatricile sunt bune indicii că pepenele a fost polenizat bine și este probabil să fie dulce.

Beneficiile consumului de pepene

Consumul de pepene aduce numeroase beneficii pentru sănătate, datorită conținutului său ridicat de apă, vitamine, minerale și antioxidanți.

Fructul conține aproximativ 90% apă, ceea ce îl face excelent pentru menținerea hidratării, mai ales în zilele calde de vară. Este o opțiune de gustare sănătoasă și săracă în calorii, potrivită pentru cei care doresc să își mențină greutatea.

Pepenele este o sursă bună de vitamine A și C, care sunt esențiale pentru sănătatea pielii și a sistemului imunitar. De asemenea, conține potasiu, care ajută la reglarea tensiunii arteriale și la menținerea echilibrului electrolitic.

Licopenul, un antioxidant puternic prezent în pepene, are proprietăți antiinflamatorii și poate reduce riscul de anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare. Conținutul de fibre ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, prevenind constipația și promovând regularitatea intestinelor.

Consumul de pepene poate contribui la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli cardiovasculare datorită conținutului de citrulină, care îmbunătățește circulația sanguină.

CITEȘTE ȘI: Alimentul care luptă împotriva cancerului. Un specialist susține că nu găsim astfel de nutrienți în fructe și legume

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191