Situatia refugiatilor, din nou pe agenda Prefecturii Prahova. Ce discutii s-au purtat

Situatia refugiatilor, din nou pe agenda Prefecturii Prahova. Ce discutii s-au purtat

În după-amiaza zilei de ieri, prefectul Virgiliu Daniel Nanu s-a bucurat de vizita unei delegații ce a reprezentat Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR). Scopul vizitei reprezentanților UNHCR a fost familiarizarea Instituției Prefectului cu rolul acestei organizații în susținerea autorităților precum și îmbunătățirea capacității de răspuns și gestionare a situației cauzate de criza din Ucraina.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Alături de domnul prefect, la discuție au luat parte și Prim-Adj. Insp.Șef ISU Prahova, dl. Florin Chivu și șeful Serviciului pentru Imigrări al Jud.Prahova, dl. Constantin-Mihai Vlădoiu, pe parcusrul discuției făcându-se referire la modul în care județul nostru a gestionat până în prezent criza refugiaților ucraineni.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Între România și UNHCR există un parteneriat solid ce va continua și în viitor.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Este de apreciat modul deosebit de cooperarea al UNHCR, precum şi sprijinul constant acordat de Reprezentanța din România de-a lungul timpului autorităților române de resort în dezvoltarea legislației naționale în domeniul azilului și migrației, pentru pregătirea personalului din cadrul structurilor de imigrări și poliție de frontieră, dar și din cadrul altor instituții cu atribuții în domeniu.

Pentru România, politica în domeniul migrației și azilului este un subiect prioritar, cǎruia ii acordăm cea mai mare atenție.

Criza umanitară generată de conflictul armat din Ucraina reprezintă o provocare importantă pentru toate statele implicate în acordarea de sprijin cetățenilor ucraineni care au părăsit aceastǎ tarǎ.

Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) a fost înfiinţat pe 14 decembrie 1950 de către Adunarea Generală a Naţiunilor Unite. Agenţia este mandatată să conducă şi să coordoneze operaţiuni internaţionale pentru protecţia refugiaţilor. Scopul său principal este acela de a apăra drepturile şi bunăstarea refugiaţilor. Luptă pentru a se asigura că toată lumea îşi poate exercia dreptul de a solicita azil şi de a găsi refugiu într-un alt stat, cu opţiunea de a se reîntoarce acasă voluntar, de a se integra local sau de a se restabili într-o altă ţară. De asemenea, UNHCR are şi un mandat pentru a ajuta oamenii fără cetăţenie (apatrizii).

Începând cu anul 1950, UNHCR a ajutat zeci de milioane de oameni să-şi reia viaţa cu demnitate. Astăzi, peste 9,300 de angajaţi, în peste 123 de ţări continuă să ajute aproximativ 43,8 milioane de refugiați, strămutați intern și apatrizi din întreaga lume.

Comunicat Prefectura Prahova

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191