Soluția simplă care ajută plantele să reînvie. E mereu eficientă și o poți prepara acasă în cel mai scurt timp

Soluția simplă care ajută plantele să reînvie. E mereu eficientă și o poți prepara acasă în cel mai scurt timp

Ți s-au ofilit plantele de interior? Nu-i nimic! Tot ce trebuie să faci este să folosești această soluție simplă, ușor de preparat acasă și foarte rapid. Odată ce o vei aplica pe plante acestea vor reînvia și nu va trebui să le arunci.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Soluția simplă care ajută plantele să reînvie

Potrivit , mai întâi eliminăm frunzele uscate, astfel încât să asigurăm un mediu curat pentru dezvoltarea plantei. Astfel, afănăm pământul pentru a permite oxigenarea corespunzătoare.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Pentru a susține recuperarea plantelor într-un mod eficient, se recomandă aplicarea unei soluții speciale de udare, pregătită cu ușurință acasă. Pentru acest proces, vom amesteca 20 ml de apă oxigenată cu 1 litru de apă. Apoi, cu acest amestec, împrospătăm plantele de interior, asigurându-ne că sunt bine hidratate și hrănite.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

În doar câteva zile, efectele pozitive devin vizibile, plantele recăpătându-și vitalitatea și forța. Este foarte posibil să observăm apariția frunzulițelor noi, semn al recuperării lor.

Dacă ai probleme și cu plantele din grădină, noi am mai găsit o soluție eficientă.

De ce să folosești bicarbonat de sodiu în grădină

Bicarbonatul de sodiu 100% ecologic poate fi folosit în fiecare colț al grădinii, în orice moment al anului, fiind unul dintre ingredintele care pot face mult bine plantelor. Este biodegradabil și netoxic, putând fi folosit ca un substitut minor pentru pesticide, îngrășăminte și alte substanțe chimice. 

Repelenți pentru insecte din bicarbonat de sodiu

Se presară bicarbonat de sodiu integral pe solul grădinii, pe poteci și în jurul plantelor unde insectele reprezintă o problemă. Cel mai bun mod de a aplica praful în mod uniform și fără a aplica prea mult este folosind o sită de făină. Ca praf de sol și ca repelent, bicarbonatul de sodiu este eficient împotriva furnicilor, gândacilor și melcilor. Deoarece este aplicat doar pe sol, atunci când este folosit în acest mod, bicarbonatul de sodiu nu ar trebui să reprezinte o amenințare pentru polenizatorii zburători sau alte insecte benefice care trăiesc în plante, cum ar fi gărgărițele.

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru ciuperca de pe trandafir 

Se crede că compușii din bicarbonatul de sodiu au capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe trandafiri. Cu toate acestea, este probabil ca bicarbonatul de sodiu să nu ucidă sporii în sine. Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pentru plante ca fungicid, amestecați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă. Bicarbonatul de sodiu diminuează efectele bolilor fungice la plantele ornamentale și legumicole. Folosiți amestecul pe trandafiri (pentru ciuperca petelor negre) și, de asemenea, pe struguri și viță de vie atunci când încep să apară primele fructe.  Soluția acționează asupra petelor negre ajutând la modificarea nivelului pH-ului frunzelor, ceea ce face mai dificilă infectarea plantelor de către ciupercă.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191