Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Un sondaj CURS de tip Omnibus analizează cea mai fierbinte temă politică a momentului: comasarea alegerilor. De asemenea, în contextul acestor discuții, a fost măsurată și intenția de vot pentru partide, în perspectiva alegerilor europarlamentare.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Conform sondajului CURS, 50% dintre repondenți consideră comasarea alegerilor o idee bună sau foarte bună, în timp ce doar 31% o consideră o idee proastă sau foarte proastă.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

În ceea ce privește partidele, dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile europarlamentare, PSD ar obține 31%, urmat de PNL și AUR, ambele cu 20%.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

În mediul politic se discută intens despre liste comune PSD și PNL la alegerile europarlamentare și ar fi de remarcat faptul că actuala coaliție de guvernare ar lua peste 50%.

Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și Forța Dreptei ar obține 13%, foarte puțin peste scorul politic al USR.

UDMR și SOS ar obține 4% și trebuie să tragă tare pentru a depăși pragul electoral. De asemenea, PPUSL, Pro România și Partidul Patrioților încheie clasamentul cu un scor de 2%.

Metodologie

Universul de eșantionare: populaţia adultă rezidentă din România

Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: față-în-față, la domiciliul respondenților

Perioada de realizare: 3 – 14 februarie, 2024

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191