SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Partidul Social Democrat – condus de premierul Marcel Ciolacu (foto) – ramane pe prima pozitie in preferintele de vot ale romanilor, cu 29%, conform unui sondaj Sociopol publicat luni, 25 septembrie 2023, de catre directorul institutului, sociologul Mirel Palada.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

La intrebarea: „Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastra cu reprezentantii carui partid ati vota?”, 29% dintre subiecti au raspuns: „PSD”, 23 la suta ar pune stampila pe Alianta pentru Unirea Romanilor, in timp ce Partidul National Liberal se afla la egalitate cu Uniunea Salvati Romania, bucurandu-se de cate 15% intentie de vot. PNL si USR sunt urmate de Uniunea Democrata Maghiara din Romania, cu 5%, UDMR fiind ultimul partid care ar trece pragul parlamentar.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

La nivel de lideri politici, Ciolacu ocupa prima pozitie in materie de intentie de vot in alegerile prezidentiale, cu 29% intentie de vot, la egalitate cu George Simion de la AUR. Pe locul al treilea, la mare distanta, se claseaza presedintele PNL Nicolae Ciuca, fostul premier bifand doar 14 la suta. Seful USR, Catalin Drula, si cel al REPER, Dacian Ciolos, au scoruri comparabile (8%, respectiv 7%), in timp ce liderul UDMR Kelemen Hunor inregistreaza o intentie de vot de 4 procente.

Romanii sunt tentati sa mearga la vot

Sondajul a fost realizat intre 8 si 19 septembrie 2023, pe un esantion de 1.0004 persoane, prin metoda CATI (interviuri telefonice asistate de calculator), cu o eroare de +/- 3,2%, la un nivel de incredere de 95 de procente.

78 la suta dintre subiecti ar merge la urne daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, in timp ce 21% nu ar face acest lucru.

Pesimismul persista

Pe de alta parte, 75% dintre respondenti considera ca Romania se indreapta intr-o directie gresita, in timp ce optimistii figureaza cu un scor de numai 18%.

Redam comentariul de pe Facebook al sociologului Mirel Palada:

„Cel mai recent sondaj politic Sociopol, din luna septembrie 2023.

Cele mai importante concluzii:

PSD este in continuare primul partid al Romaniei, cu un scor de 29%, in usoara eroziune fata de sondajele anterioare

AUR urca pe locul doi, cu un scor de 23%, in crestere fata de sondajele anterioare

USR urca si el pe locul trei, cu 15%, pe o tendinta relativ constanta

PNL coboara puternic pe locul 4, cu 15%, usor in urma USR, intr-o scadere evidenta, abrupta, de departe evolutia cea mai bine definita dintre toate partidele politice din Romania in ultima perioada

In cazul alegerilor prezidentiale, in turul 2 ar intra candidatul PSD Marcel Ciolacu si candidatul AUR George Simion, fiecare cu aproape 30%. Candidatul PNL Nicolae Ciuca este mult in urma, cu doar 14%.

Toate rezultatele, inclusiv evolutiile scorurilor partidelor, in fisierul atasat in primul comentariu”.

* Cititi aici intregul sondaj Sociopol

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191