Sorin Grindeanu, despre „ciotul” de autostradă dintre Sibiu și Nădlac: E o rușine națională ce se întâmplă acolo

Sorin Grindeanu, despre „ciotul” de autostradă dintre Sibiu și Nădlac: E o rușine națională ce se întâmplă acolo

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat luni, în emisiunea Jurnalul de Seară de la Digi 24, că este o rușine națională ce s-a întâmplat cu bucata de autostradă lipsă de pe autostrada A1, dintre Sibiu și Nădlac, denumită generic „Autostrada Urșilor”. Pentru acel tronson, finanțarea este asigurată prin PNRR, termenul limită de recepție fiind 2026.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, e convins că lucrurile au intrat în linie dreaptă pentru bucata de peste 10 kilometri lipsă. Tronsonul are finanțare asigurată prin PNRR.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

„Ca să fiu corect, era deja introdus (: în PNRR), sunt absolut de acord cu asta, dar este o rușine națională ce se întâmplă acolo, când intri pe autostradă de la Boița, înainte de Sibiu, în loc să mergi pe autostradă până la Nădlac, nu, ne dăm jos vreo 14 kilometri și apoi reurcăm. Eo rușine, s-a ajuns în această situație, îmi asum ce în 2017 eram prim-ministru, atunci în cele 6 luni, cred că Răzvan Cuc era ministrul Transporturilor, l-am întrebat ce se întâmplă cu această bucată, el a spus că trebuie să construim pasaje pentru urși, deci o chestiune care ține de mediu (…) în acea perioadă nu existau urși, mă rog, cert e că trebuiau construite aceste pasaje pentru urși, neavând urși”, a spus Sorin Grindeanu la Digi24.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Ministrul Transporturilor e de părere, însă, că lucrurile au intrat în linie dreaptă.

„Am reușit să semnăm contractul, în această toamnă se termină faza de proiectare (…) astfel încât această rușine să că e o rușine, greu poți să accepți că din 2017 s-a dat ultima bucată de autostradă, dinspre Timișoara, de la Lugoj până la Margina, atunci s-a dat în circulație, de atunci nu s-a făcut absolut nimic. Faptul că se duce la execuție în această toamnă ne face să fim extrem de optimiști că prin finanțare prin PNRR se termină această investiție”, a spus ministrul Transporturilor.

Segmentul are o lungime de 13 kilometri – între localităţile Margina în judeţul Timiş și Holdea în judeţul Hunedoara.  Este singurul tronson de drum rapid care lipseşte pentru a ajunge, pe autostradă completă, de la Sibiu la vama Nădlac 2, pe A1.

Noua bucată de autostrada va avea două ”tuneluri pentru urşi”, ce vor măsura, însumat, 2,13 km de tunel forat. Acestea vor fi formate din două galerii unidirecţionale cu câte o cale de circulaţie pe fiecare, cu platforma de 11,25 m. 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191