Sorin Grindeanu, despre șeful de la Transporturi ridicat de DNA: Eu sunt foarte bucuros. Dacă a furat omul, să-l ia

Sorin Grindeanu, despre șeful de la Transporturi ridicat de DNA: Eu sunt foarte bucuros. Dacă a furat omul, să-l ia

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat pentru că nu-l cunoaşte pe Bogdan Durlea, şeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, care a fost ridicat de DNA sub acuzaţia de luare de mită. „Nu-l cunosc, nu l-am văzut niciodată. După nume, nu-mi spune nimic. A fost numit înainte de a ajunge eu ministru, de pe zonă liberală, dar nu contează. Să fi fost USR-ist, PSD-ist, liberal, nu asta e important. Eu sunt foarte bucuros: «domnule, dacă a furat omul, să-l ia!»” a declarat Sorin Grindeanu, care i-a răspuns şi liderului USR Cătălin Drulă, spunându-i că face „un tip de politică necrofag, care se hrăneşte din tragedii”.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

„Eu sunt foarte bucuros: «domnule, dacă a furat omul, să-l ia! Nu-l cunosc. Nu l-am pus eu»”, a declarat ministrul Transporturilor, după ce şeful Inspectoratului pentru Controlul Transportului Rutier Cluj, a fost ridicat de DNA fiind acuzat de luare de mită şi divulgare de date.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Sorin Grindeanu susţine că Bogdan Durlea a fost numit în funcţie de miniştrii PNL ai Transporturilor.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

„Nu-l cunosc, nu l-am văzut niciodată. După nume, nu-mi spune nimic. A fost numit înainte de ajunge eu ministru de pe zonă liberală, dar nu contează. Să fi fost USR-ist, PSD-ist, liberal, nu asta e important. Important e că acest om pare că a încălcat legea şi pentru asta va plăti. Punct. Aplaud aceste acţiuni de acest tip”, a comentat ministrul Transporturilor.

Întrebat de ce l-a menţinut în funcţie pe Bogdan Durlea, Sorin Grindeanu a răspuns: „Am înţeles. Eu nu sunt pe post de miliţian în această instituţie. Dacă a făcut lucruri care sunt în afara legii, să vină să plătească. Oricine face asemenea lucruri să meargă şi să răspundă în faţa legii. Nu răspund eu şi nu răspunde nimeni pentru ce face altcineva. Repet, nu pot să fiu decât bucuros şi să aplaud acţiuni de acest tip dacă ele se vor dovedi a fi corecte şi nu am motive să cred că nu sunt corecte”.

Sorin Grindeanu i-a răspuns şi liderului USR Cătălin Drulă, care „a acuzat că mafia păstorită de Sorin Grindenau la Transporturi a primit o lovitură azi”.

„Domnul Drulă face un tip de politică necrofag, care se hrăneşte din tragedii, din diverse situaţii de acest tip. Iar domnii care mai fac afirmaţii de acest tip ar fi bine să se uite în propria ogradă. Parcă de la acest domn Drulă auzeam în urmă cu câteva săptămâni: «Acum, ce să facem cu doamna Clotilde? A luat şi ea de lei în plus». S-a început urmărirea penală (pentru Clotilde Armand – ), deci e penală. De ce mai apără domnul Drulă oameni de tipul ăsta? Contează că e 1 leu sau că sunt Nu mai avem principii? Sau se aplică doar la alţii?”, a comentat Sorin Grindeanu.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Cluj fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în cursul anului 2023, în legătură cu protecţia asigurată unor firme de transport, a informat, miercuri, DNA.

„În cursul zilei de 04 octombrie 2023, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare în 24 de locaţii, situate pe raza judeţelor Cluj, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Sălaj, Bihor şi Alba, din care două sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice”, a arătat sursa citată.

Surse judiciare au declarat că Bogdan Durlea, şeful Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier (ISCTR) Cluj IT 4, a fost ridicat miercuri dimineaţă de procurorii DNA, fiind suspect de luare de mită şi divulgare de date nedestinate publicităţii. În acest dosar au loc 22 de percheziţii, inclusiv la sediul ISCTR din Cluj.

Inspectoratul Teritorial nr. 4 are ca arie de responsabilitate judeţele Alba, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Săla,j inspector şef teritorial fiind Durlea.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191