Spitalul Schuller va fi dotat cu echipamente pentru reducerea riscului de infectii nosocomiale. Vor fi alocate 2,3 milioane de lei, prin PNNR

Spitalul Schuller va fi dotat cu echipamente pentru reducerea riscului de infectii nosocomiale. Vor fi alocate 2,3 milioane de lei, prin PNNR

Primăria Municipiul Ploiești a câștigat finanțare nerambursabilă din fonduri europene de aproximativ 12,3 milioane lei, pentru creșterea capacității de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul Spitalului Municipal Ploiești.

Exclusiv/ Firma care a reparat surpările de teren din Slănic cere insolvența Hidro Prahova pentru neplata datoriilor: „Surpările s-au produs din cauza Hidro Prahova”

Proiectul „Reducerea riscului de infecții nosocomiale în Spitalul Municipal Ploiești” vizează echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale, investiția realizată contribuind la rezolvarea problemelor existente privind prevenirea, diagnosticul și tratamentul infecțiilor asociate asistenței medicale.

Trai pe vătrai! Pensionat la 46 de ani de la MAI, Marian Iorga încasează un salariu uriaș de la Hidro Prahova. Aproape 5000 euro/lună, în timp ce prahovenii plătesc cel mai mare tarif din țară pentru cele mai proaste servicii de apă și canalizare

Principalele obiective în cadrul proiectului au în vedere dezvoltarea, îmbunătățirea capacității și capabilității laboratorului pentru efectuarea de analize specializate de microbiologie din cadrul Spitalului Municipal Ploiești, precum și achiziționarea de echipamente destinate reducerii infecțiilor nosocomiale.

Criza medicala de la Spitalul Judetean Ploiesti: Pacientii sufera din cauza disputelor politice

 

Prin dotarea laboratorului de microbiologie existent cu tehnologii de ultimă generație, achiziționarea unui analizor pentru identificare microbiană prin spectrometrie de masă MALDI – TOF și achiziția unui Sistem automat de identificare și testare a sensibilității la antibiotice și antifungic, se vor asigura creșterea calității rezultatelor obținute și integrarea rezultatelor monitorizărilor și a studiilor de cercetare la nivel european. Echipamentele propuse vor fi compatibile și interdependente, soluții ce vor fi integrate în spațiul disponibil, conform procedurilor de lucru ce urmează a fi adaptate metodologiei EUCAST prin utilizarea noilor tehnologii.

Valoarea totală a proiectului este de 12,307,532.77 lei fără TVA.

„Apel de proiecte gestionat de Ministerul Sănătății finanțat din fonduri europene prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României și din fonduri naționale”

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191