Stațiunea care a ajuns o ruină, iar în trecut era plină de turiști. Apele sărate și sulfuroase au fost descoperite de pe vremea romanilor

Stațiunea care a ajuns o ruină, iar în trecut era plină de turiști. Apele sărate și sulfuroase au fost descoperite de pe vremea romanilor

Stațiunea Băile Băița este balneoclimaterică, localizată în dealurile Dejului, la 43 km de Cluj-Napoca. Apele ape sărate și sulfuroase din zonă au fost folosite încă din perioada ocupației romane, izvoarele fiind indicate în special pentru tratarea bolilor de piele și a celor reumatice. În prezent, însă stațiunea a ajuns o ruină. 

Agresoarea Radu Elena a păcălit Poliția? S-a lăudat pe Facebook cu vandalizarea unui sediu de partid, după ce polițiştilor le-a spus că regretă fapta!

Unde se află Băile Băița 

Băile Băiţa se află în judeţul Cluj, la 43 de kilometri de oraşul Cluj-Napoca şi aproximativ 1 kilometru de Gherla. Apele sărate și sulfuroase au fost descoperite de pe vremea romanilor, iar cele două izvoare minerale hipotermale care se găsesc la Băile Băița sunt recomandate în special celor ce suferă de boli de piele sau boli reumatice.

PNL consideră că America nu este un partener de încredere pentru România. Siegfried Mureşan îl atacă pe Trump Jr.

În tratarea diverselor afecțiuni de acest fel, precum și a celor neurologice, cum ar fi parezele ușoare, un important avantaj este reprezentat de proprietățile apelor slab clorurate, slab sulfuroase și hipotone existente în stațiune.

Trump jr., reacție pe Twitter (X) după decizia CCR: „Încă o tentativă soroşistă/marxistă de a anula voința alegătorilor! Ea (Lasconi) va pierde alegerile şi ei o ştiu”!

Stațiunea a ajuns în paragină 

Băile Băița beneficiază de instalații pentru băi calde și bazine cu apă minerală în aer liber. Din păcate, după Revoluție stațiunea a ajuns în paragină. Radu Codorean a lucrat la Băile Băiţa mai bine de două decenii, până în anul 1995.

„Era considerată una dintre staţiunile cele mai frumoase. Era tot timpul aglomerată. Ar putea reveni la viaţă, dar ar trebui să fie administrată de oameni pricepuţi şi cu bani”, a spus Radu Codorean, un angajat care a lucrat acolo 20 de ani.

Stațiunea a ajuns pe mâna unui italian 

Stațiunea a ajuns pe mâna unui om de afaceri italian care a scos-o la vânzare pentru 1,8 milioane de euro şi crede că va găsi clienţi dat fiind potenţialul zonei. „Acest proiect s-a desfăşurat în timpul pandemiei, am vrut să fac nişte vile, unde se putea face tratament intern. Noi începusem să demolăm, pentru a construi un nou hotel. De asta am rămas şi cu una şi cu alta. Fără structură veche şi fără hotel nou”, a afirmat, în 2022, Giani Calderon. 

Toată stațiunea are 25 de hectare. Până acum câțiva ani mai funcţionau câteva căsuţe în care puţinii turişti care se rătăceau prin zonă se puteau caza. Din cauza facturilor prea mari, au fost închise şi acestea. Localnicii speră că staţiunea o să-şi recapete cumva strălucirea de odinioară.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191