Stațiunea în care e bine să mergi toamna. Turiștii vin aici pentru o regenerare rapidă, pe cale naturală

Stațiunea în care e bine să mergi toamna. Turiștii vin aici pentru o regenerare rapidă, pe cale naturală

România are câteva destinații care nu ar trebui ratate în prag de toamnă. Și nu ne referim doar la peisajele deosebite, ci la sursele pe care aceste locuri le oferă pentru o stare de „renaștere”. Printre acestea se numără Lacul Roșu, o statiune balneară din Carpații Orientali. Turiștii care ajung în zonă spun că de aici îți iei gratis sănătatea. De altfel, odată cu începerea toamnei, românii care știu deja despre terapia naturală de la Lacul Roșu, vin aici pentru o regenerare pe cale naturală înainte de sezonul rece.  

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Lacul Roșu este locul preferat al turiștilor care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Lacul Roșu, o minune pentru sănătate

Spre sfârșitul verii și începutul toamnei, regiunile montane se transformă în atracții turistice principale. Decorul montan este magic, iar puritatea aerului și băile termale sunt foarte apreciate de numeroși români.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Lacul Roșu reprezintă una dintre zonele cu un farmec natural deosebit. Este situată în Carpații Orientali, înconjurată de Munții Ceahlău și Munții Hășmașul Mare.

Împrejurimile lacului au un microclimat foarte plăcut, benefic pentru tratarea stărilor de extenuare fizică și psihică, insomnii, neurastenii. Valea este ferită de vânturi, cu un aer deosebit de curat și bogat în aerosoli naturali. Zona este ideală pentru turiștii care caută surse de regenerare rapidă pe cale naturală. Începând cu anii 1900, turismul balnear a luat mare amploare în zonă.

Stațiunea Lacu Roșu este unică prin aerul curat și proaspăt. În plus, pitorescul peisajului oferă o experiență de neuitat.

Despre Lacul Roșu

Numele său este dat de lacul care se află în această zonă, Lacul Roșu.  Acesta este unul dintre cele mai mari lacuri naturale de baraj din România, parte a Parcului Național Cheile Bicazului-Hășmașului.

Lacul s-a format în anul 1837, în urma unor furtuni și ploi torențiale, prin surparea unei porțiuni din muntele Ghilcoș spre poalele masivului Suhard, barând valea râului Bicaz.

Argilele bogate în oxizi de fier, care sunt aduse de Pârâul Roșu și depozitate în lac, îi conferă o vie culoare roșie. Rocile roșii ale masivului Suhard accentuează culoarea lacului.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191