Stațiunea românească unde se găsesc flori exotice și lacuri care nu îngheață. Turiștii sunt fascinați de frumusețea locului

Stațiunea românească unde se găsesc flori exotice și lacuri care nu îngheață. Turiștii sunt fascinați de frumusețea locului

Băile Felix este deja o staţiune cunoscută pentru bazine termale, dar atrage turiştii şi pentru un loc cu totul şi cu totul special: rezervaţia de nuferi. Un adevărat tărâm al florilor exotice, plin de lacuri ce nu îngheaţă niciodată, astfel habitatul este unic în Europa. 

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Tărâmul nuferilor, la Băile Felix

La 10 kilometri de Oradea, în centrul stațiunii Băile Felix, se ascunde o comoară scumpă la privire: tărâmul nuferilor. Cât vezi cu ochii, florile graţioase se împletesc cu cele de lotus roz şi creează un tablou parcă desprins din poveşti.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Rezervaţia ascunde şi multe surprize. Lacurile sunt alimentate de izvoare termale şi astfel creează un mediu propice pentru specii unice de peşti şi ţestoase.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Nufărul alb

Nufărul alb este o plantă erbacee, perenă, ocrotită de către lege, care crește pe continentul european, în Caucaz, Siberia și Asia Centrală. Nufărul alb se dezvoltă în ape de adâncimi mici, circa 30-150 de centimetri. Frunzele sale, de culoare verde-crud, au formă circulară și pot atinge un diametru de până la 30 de centimetri.

Pe lângă faptul că sunt de o gingășie aparte, florile de nufăr au și numeroase semnificații mitologice, simbolizând: nemurirea, forța de creație, sănătatea, liniștea sufletească și gloria. Acestea înfloresc în luna iunie, iar florile sale se mențin în jur de 3-5 zile. 

Lotusul poate fi admirat doar 2 luni pe an

Dacă frunzele de nuferi sunt verzi pe tot parcursul anului, lotușii însă pot fi admiraţi doar 2 luni pe an, în iulie și august.

Lotusul sacru se asemănă destul de mult cu nufărul, însă forma frunzei diferă și, de asemenea, florea acestuia se înalță deasupra apei, în timp ce florea de nufăr plutește pe luciul apei. Frunzele de nufăr se răsucesc spre margini precum un papirus, acestea sunt ceva mai mari decât frunzele de nufăr, având diametrul de circa 60 de centimetri. Florile de nufăr sunt foarte parfumate și sunt albe sau roz. Acestea se deschid dimineața și se închid pe timpul nopții, se mențin înflorite aproximativ 5 zile, iar diametrul lor măsoară în jur de 20-25 de centimetri.

Lotusul roz

Lotusul are proprietatea de a se menține în permanență curat, dar și aceea de-ași regla temperatura florilor, aceasta menținându-se în jur de 30º C-35º C, chiar și atunci când temperatura aerului scade sub 10º C. Semințele lotusului germinează și după câteva sute de ani. Astfel, s-a reușit germinarea unor semințe de lotus, vechi de sute de ani, descoperite într-un lac secat din China. Cea mai renumită specie de lotus este lotusul roz. Această specie înflorește în aprilie și octombrie.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191