STENOGRAME. Miruna Pascu: Ești așa un băiețel, o să lucrez să-ți spăl imaginea. Vlad Pascu: Nu mă interesează că se va uita urât lumea

STENOGRAME. Miruna Pascu: Ești așa un băiețel, o să lucrez să-ți spăl imaginea. Vlad Pascu: Nu mă interesează că se va uita urât lumea

Miruna Pascu încerca să își convingă fiul, pe Vlad Pascu, cel care a condus drogat și a omorât doi tineri în 2 Mai, că face toate eforturile să îl scape din spatele gratiilor. Ea îi spunea că încearcă să îi facă dosar medical, astfel încât să ajungă la spitalul Penitenciarului Rahova, arată stenograme ale discuțiilor interceptate de procurorii DIICOT, obținute de Digi24. În discuții, Miruna Pascu vrea să îl convingă că accidentul s-a întâmplat pentru că „dependențele pornesc de la o boală a sufletului” și pentru că el „a adunat toate energiile”. De asemenea, ea îi spune că îi „va spăla imaginea”, iar el îi răspunde că nu îl interesează „dacă se va uita lumea urât la el pe stradă, în viitor”.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Miruna Pascu încerca să își convingă fiul că drogurile sunt o problemă medicală și îl sfătuiește să nu discute cu colegul de celulă pe motiv că nu trebuie să aibă încredere în nimeni.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

De asemenea, ea îl asigura că se va ocupa de spălarea imaginii lui.

Luju.ro: ÎN LOC SĂ FIE ÎN PUŞCĂRIE, NEGULESCU AMENINȚĂ– Mesaj trimis de paraditorul „Portocală” fostului premier Victor Ponta

Stenograme din dosar:

PASCU MIRUNA: … pur și simplu dependențele astea până la urmă sunt o boală și pornesc de la o boală a sufletului toate. Înțelegi? Și ți-am zis. Oamenii să știi că dacă ( neinteligibil)  la un moment dat înțeleg. A nu a fost de accident.

VLAD: Păi normal. Lumea e îndoliată, e ai cum să….

PASCU MIRUNA: Mamă, problema este de accident. Accidentul în sine nu ar fi fost până la urmă așa ceva, dar în momentul în care au apărut căcaturile, toate alea după instagram și în momentul în care a fost comportamentul ăla al tău dinainte, aberant, cu toate chestiile alea, cum să fost ca și cum a fost o sfidare. Înțelegi? Plus că au făcut ăștia niște legături cu poliția, cu telefoane, că nu știu cine, că te-au ocrotit, că nu te-au oprit, că …nu știu ce s-a întâmplat. Eu chiar nu știu și îți spun. Mare, mare noroc ai că tu ești un băiețel așa cum ești și că…cei , cei din sistemul ăsta penitenciar, poliție, habar nu am, procuratură, știu să judece, mamă față de ceea ce s-a spus în presă despre tine și oamenii cu care ești tu acolo care nu au nici o legătură cu tine pui. Nici o legătură. Înțelegi? Ăsta este un accident care nu știu, te-a pus pe tine în fața unui fapt împlinit cumva. Ca să-ți dai seama unde ajungi. Că nu te putea opri nimeni din cursa asta dementă pe care o aveai, înțelegi? Dar altfel, nu ai ce căuta acolo. Nu eșși ți-am zis, e un accident, o iei ca atare. Nu trebuie s-o iei întâmplă e.

…..

VLAD: Eu nu făceam trafic și nu făceam nimic. Nu mă ocupam

PASCU MIRUNA: Nu, Vlad. Aici nu înțelegi tu problema.

VLAD: Ce e de înțeles?

PASCU MIRUNA: Știi ce mama? Că ce s-a întâmplat în „vamă” la 2 Mai a fost punctul maxim. Tu ai adunat mamă. Ai adunat energiile astea de căcat la tine, de când ai început viața asta. 

VLAD: …    cu

PASCU MIRUNA: … dar înțelege-mă că e un cumul mama. Eu un cumul de probleme care s-au strâns. (…)

VLAD: Crede-mă că mă doare așa de puțin de părerea la toată lumea.

PASCU MIRUNA: Dar nu e vorba de părere. E vorba de faptul că astea au niște repercusiuni legale. Eu părerea, mă doare și pe mine tot în cot. Nu e problemă de părere. Problema e că…cum să zic impresia care se face din chestia asta. (…)

VLAD: În situația în care sunt acuma mă interesează foarte puțin că se uită lumea urât la mine pe stradă, in viitor.

–- 

VLAD: Mă trimite undeva că nu te ține aici după ce închide rechizitoriul.

PASCU MIRUNA: Vedem. Ți-am zis, eu vreau să-ți fac dosar medical să te trimită la ( neinteligibil)  Rahova. Să te trimită pe aici pe Rahova. Vedem.

VLAD: Pe Rahova?

PASCU MIRUNA: Da. Este centru de tratare de dependențe, dar vedem, ți-am zis că  

VLAD: ..  cu dependențe și cu o boală, pe caz de boală să mă țină pe spital. 

PASCU MIRUNA: E cel mai bun ă cel mai curat și așa, e cel pe care-l prezintă ăștia când vin oficial de afară. Dar îți repet, eu nu am prea multe relații în domeniu ăsta și nici prea multe cunoștințe. M-a ferit

VLAD:

PASCU MIRUNA: Primul lucru pe care tre’ să-l fac, e să fac dosar medical. Cu siguranță tre’ să-ți fac în primul rând dosar medical și dup-aia încet, încet. Tu cu cine mai ești acuma în camera aia?

VLAD: Ah, e ok acuma. Mai sunt decât cu băiatul ăla care ți-am zis că nu avea de mâncare și sta a fost super ( neinteligibil)  caraghios și ne-a mai băgat pe încă un domn care e comisar la gradă și mediu, are, e în vârstă, are aproape șaizeci de ani, e la locul lui, ( neinteligibil) 

PASCU MIRUNA: Eh, asta e și ideea. Așa trebuie și tu să fii e acuma încolo, nu să fii cu nebuni. Mai e încă o chestie. Vezi că băiatul ăla care zici tu că e liniștit, nu e ce crezi tu mama. Nimeni nu e ce crezi tu. Tu să fii foarte atent ce vorbești.

….

VLAD:  În taică-miu nu am așa o bază.

PASCU MIRUNA: Nu ai cum să ai nicio bază, pui. Și dacă te gândeai la chestia asta, că n-ai cum să ai nicio bază, de acum măcar trei ani de zile, erai bine de tot acum. Dar, asta e. Facem ce putem. Și eu, totuși am speranțe. Ți-am zis. Adică, cum să spun? Nu vreau să trăiesc cu speranța că… Cu idea că, gata, s-a terminat tot. Cel puțin, gândește-te, că din punctul meu de vedere eu sunt cea care voi fi bătrână. Nu tu. Tu vei fi un băiat tânăr, o lecție de viață foarte amară. Dar, pe care ți-ai luat-o, că ți-ai căutat-o cumva. Și nu ai înțeles de vorbă deloc. Și după asta, poți să-ți duci viața mai departe liniștit, ți-am zis. Adică, chiar poți să-ți duci viața mai departe liniștit. O să facem niște consiliere psihologică să treci peste toate lucrurile astea. O să găsești ceva de făcut. O să pleci vreun an de zile din România cu siguranță, oriunde. Ca să vezi, să te pui pe picioare psihic cum trebuie. O să merg și eu cu tine, că…Bemul, probabil în perioada aia o să fie deja aproape plecat la facultate sau plecat la facultate. Deci, o să fiu liberă.

VLAD: Mda.

PASCU MIRUNA: O să merg cu tine o perioadă.

VLAD: Dar, tu când crezi așa că… Vezi, că mai durează. O să am… Nu o să…

PASCU MIRUNA:  Mamă, procesul s-ar putea… Dacă… Dacă, noi putem să… Dacă, procesul te dă pe domiciliu, interesul nostru ar fi să-l prelungim cât mai mult. M-ai înțeles?

VLAD: Asta înțeleg.

PASCU MIRUNA:  Dacă nu te dă pe domiciliu, nu știu ce să spun. E interesul să ieși din gaura aia de acolo. Măcar… Apropo, de penitenciar, am vorbit cu mai multe persoane săptămâna asta. Sigur, sigur te mută pe penitenciar lângă București. Nu te duci. Adică. decât  poate pe preventive dacă e să te țină, să te ducă la Poarta Albă. Preventivul pe Poarta Albă e total diferit de încarcerare. Adică, sunt… Nu e în același loc cu ăia de 18, 21. Preventivul e preventive. Ce-i care sunt cu sentințe definitive 18-21 de ani…

VLAD:  Deci, nu mă bagă la bididii, la ăștia, dacă să-i mute pe Poartă.

PASCU MIRUNA: Nu. Nu. Nu. Preventivul e… Nu. Preventivul e separate peste tot. Chiar și-n penitenciar, preventivul e separat și încarcerarea dar nu se va produce niciodată înainte de 21 de ani definitivă, nu, pentru că v-a dura procesul, indiferent că te dă sau nu te dă acasă, asta îți spun clar, eu voi face să dureze procesul ăsta, este ”must” ( engl must – traducere ”trebuie”) pentru mine să faci 21 de ani și o zi până la sentință definitivă și chestia asta se poate fără probleme. M-ai înțeles? Fără probleme. Deci nu te duci pe nu știu 18-21 mi s-a spus de la început de

VLAD: Da, e rău…

PASCU MIRUNA: Aia e singura problemă mi-a zis, dar mi-a zis că asta este exclusă. Deci asta este exclusă sută la sută.

VLAD:

PASCU MIRUNA: Sută la sută asta e exclusă. Și după care pe penitenciar o să vii.

PASCU MIRUNA: O să lucrez și la chestia aia cu spălarea imaginii tale.

Miruna Pascu a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

Mama lui Vlad Pascu a încercat atât de mult să își țină fiul în libertate, încât și ea a ajuns în spatele gratiilor. Procurorii spun că femeia a șantajat o adolescentă și i-a cerut să nu declare că băiatul ei nu consumă droguri și că nu știe nimic despre acest obicei al lui Vlad Pascu, potrivit stenogramelor. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191