STENOGRAME. Primarul din Mioveni, interceptat când vorbea cu şeful Poliţiei Locale Piteşti: Eu nu rămân dator la tălică!

STENOGRAME. Primarul din Mioveni, interceptat când vorbea cu şeful Poliţiei Locale Piteşti: Eu nu rămân dator la tălică!

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost interceptat de procurori în timp ce vorbea cu Valerică Nicolae, şeful Poliţiei Locale Piteşti, despre intervenţiile edilului pentru angajarea fiicei poliţistului la spitalul din Mioveni.

Cum cheltuie PNL banii partidului: Plăteşte figuranți să facă circ prin Ploieşti. Doar urmează an electoral…

Potrivit referatului DNA, pe 8 iunie 2023, Valerică Nicolae a făcut un denunţ în care spunea că între el şi primarul Ion Georgescu ar fi existat o înţelegere ca, în schimbul sumei de de euro, edilul să intervină la persoanele cu funcţii de conducere din cadrul Spitalului orăşenesc Mioveni pentru ca fiica sa, Sînziana Alina Nicolae, să fie angajată la această unitate medicală în funcţia de medic chirurg. De menţionat că managerul spitalului din Mioveni, Mircea Stoian, este ginerele edilului.

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Nicolae Valerică a susţinut că, din cei de euro, i-a remis efectiv lui Georgescu suma de euro, precum şi faptul că aceste activităţi ar fi avut loc în cursul anului 2022.

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

Într-o declaraţie dată în faţa anchetatorilor, Sînziana Alina Nicolae a spus că s-a întâlnit de mai multe ori cu primarul Ion Georgescu, fiind însoţită de tatăl ei, atât la Primăria Mioveni, cât şi la spitalul din Mioveni, unde ea a activat la un moment dat ca voluntar.

Femeia a susţinut că a rămas „debusolată” în urma discuţiilor de la spital, după ce managerul Mircea Stoian şi directorul medical, Iacobescu, i-au spus că poate peste un an de zile va apărea vreun post liber de medic chirurg.

În final, ea s-a angajat ca medic la Spitalul din oraşul Costeşti, însă tatăl ei a insistat să o mute, prin transfer, la spitalul din Mioveni.

La dosar există înregistrări cu discuţiile purtate în mediu ambiental de Valerică Nicolae şi Ion Georgescu.

Astfel, cu ocazia întâlnirii din data de , cei doi discută, printre altele, următoarele aspecte relevante în raport de activitatea ilicită reţinută în sarcina primarului:

NICOLAE VALERICĂ: Să trăiţi! Am onoarea!

GEORGESCU ION: Eu nu rămân dator la tălică!

NICOLAE VALERICĂ: Păi eu am înţeles.

GEORGESCU ION: Lasă-mă puţin că am eu nişte probleme. Nu rămân. August, septembrie mă… nu rămân dator.

NICOLAE VALERICĂ: Domnu’ primar, credeţi-mă, eu am …am venit pentru fata mea, ca să mă rezolvaţi. Eu nu înţeleg de ce nu aţi încercat să mă ajutaţi.

GEORGESCU ION: Cum n-am încercat să…

NICOLAE VALERICĂ: Păi ascultaţi-mă. Oamenii ăia când m-aţi dus acolo la director (neinteligibil) au zis că peste un an.

GEORGESCU ION: Matale te-ai supă matale ai dus-o la militar ( Spitalul Militar). Matale ai zis că nu poate lucra cu Iacobescu. Cum adică ! Eu cred că matale le-ai răstălmăcit mai mult decât fata din discuţia care te-am lăsat că dintr-o dată ai Eu nu contest calităţile lu Iacobescu, că nu-l cunosc aşa bine, dar discuţia care zici matale că el are o adversitate că îi ia fata locul sau aşa ceva. Păi în primul rând că nu are cum, că e treaba de vechime de 5 ani de zile. Doi, ăsta oricum pleacă. Este la (neinteligibil).

NICOLAE VALERICĂ: El se referea la postul de medic chirurg, nu la cel de director economic, că n-are ea nevoie de aşa ceva.

GEORGESCU ION: E, nu ăi, el este director economic.

NICOLAE VALERICĂ: Nu, medical.

GEORGESCU ION: ..,chirurg şi el profesează o juma de normă.

NICOLAE VALERICĂ: Ştiu, mi-aţi zis dumneavoastră. Da.

GEORGESCU ION: El intră la anumite operaţii cu Potecă.

NICOLAE VALERICĂ: Am înţeles, Da. Domnu’ primar, ea oricum …eu vream să o ă..să vină î Ascultaţi-mă!

GEORGESCU ION: Acuma e mult mai uşor de luat.

NICOLAE VALERICĂ: Ascultaţi-mă! Acuma ea a luat la Costeşti, nu mai trebuie să mai susţină examenul.

GEORGESCU ION: Este mult mai uşor de luat acuma, ea. Că o poţi lua prin transfer.

NICOLAE VALERICÂ: Prin transfer, asta e. Să vin prin transfer la dumneavoastră.

GEORGESCU ION: Chiar vrei să o aduci?

NICOLAE VALERICĂ: Da. Spuneţi-mi!

GEORGESCU ION: Păi, da de ce

NICOLAE VALERICĂ: Ziceţi. N-a fost mai uşor aşa. Eu la asta, la varianta asta m-am gândit, să nu vă fac nici lu’ dumneavoastră probleme, nici eu să n-am probleme şi eu

GEORGESCU ION: Deocamdată, ştii prea bine că la bugetari şi la spital şi la învăţământ posturile sunt blocate.

NICOLAE VALERICĂ: Sunt blocate, da.

GEORGESCU ION: Bun. Ştii că ţi-am spus de atuncea că eu trebuie să creez nişte ă…nişte posturi.

NICOLAE VALERICĂ: Corect.

GEORGESCU ION: Noi suntem în acuma probabil că în august sau în , ţi-am spus că noi am lucrat pe organigrama spitalului vechi.

NICOLAE VALERICĂ: Corect.

GEORGESCU ION: Acuma se lucrează la organigramă, după ce am luat acreditarea nouă, că a venit acea echipă… se lucrează… fetele mele şi cu spitalul, se lucrează la organigrama nouă pe secţiile care le am şi secţiile, care unele trebuia să le deschid şi nu mai vor. Spre exemplu în locul nu ştiu care secţie vor oncologie acuma, secţie. Deci mai devreme de ianuarie nu pot.

NICOLAE VALERICĂ: La anul, la anul.

GEORGESCU ION: Este posibil, dacă ăştia deblochează posturile, este posibil, cel puţin pe chirurgie, care este secţie înfiinţată, să pot şi în toamnă.

NICOLAE VALERICĂ: Îhî!

GEORGESCU ION: Dar, nu vreau să mai zic ceva, că le răstălmăceşti şi după aia zici „Domne ă..n-ai vrut ă..”.

NICOLAE VALERICĂ: Nu le-am răstălmăcit, am zis că în primul rând că am văzut că e şi foarte aglomerat la dumneavoastră la spital. A fost mult mai uşor aici, a fost mult mai uşor aici, credeţi-mă! Ea

GEORGESCU ION: Deci, la medici nu-i prea mare înghesuială. Nu-i prea mare înghesuială la Mioveni, înghesuiala mare a fost pe infirmiere şi pe asistente.

NICOLAE VALERICĂ: Da nu ştiu eu, vă da-ţi seama că nu ştiu eu.

GEORGESCU ION: Au fost 30, 40 .. când i-am dus la Universitate

NICOLAE VALERICĂ: Aveţi telefonul la dumneavoastră? Ascultaţi-mă!

GEORGESCU ION: Nu eu am anunţat SRI-ul?

NICOLAE VALERICĂ: Da, ştiu. Domnul primar, în afară de ăia care vi-i i-am dat, eu vă mai dau încă

GEORGESCU ION: Du-te domne de aici.

NICOLAE VALERICĂ: Deci, ascultaţi-mă! Păi ca să poţi să facem transferul ăla domne’… Deci, ascultaţi-mă!

GEORGESCU ION: Eu sunt sunt cu zilele oraşului.

NICOLAE VALERICĂ: Am înţeles.

GEORGESCU ION: Âă.. pă 7, 8, vii ca să vorbim.

NICOLAE VALERICÂ: 7, 8 care? Acuma, luna iulie?

GEORGESCU ION: Iulie, vii pentru că fetele mele lucrează la raport.

NICOLAE VALERICĂ: Îhî!

***

O altă întâlnire dintre cei doi are loc în data de :

NICOLAE VALERICĂ: Deci, domn Deci, hai să ne înţelegem deci, noi doi când am discutat atunci la îă pot să vorbesc direct, dacă nu, îmi spuneţi şi nu vorbesc. Noi doi când am vorbit, discuţia între mine şi dumneavoastră, eu am spus aşă mai ţineţi minte. Dacă nu, îmi spuneţ

GEORGESCU ION: Matale spui şi

NICOLAE VALERICĂ: Deci, ţineţi minte că noi doi când am venit la dumneata şi am zis: „Domnu’ primar, ce mă costă ţi şi copilu’ meu şi eu rezolv”. Nu ştiu dacă vă aduceţi aminte de discuţ (La această afirmaţie Georgescu Ion are o reacţie fizică /comportamentală, respectiv dă din cap în semn de aprobare).

GEORGESCU ION: Zii!

NICOLAE VALERICĂ: Bun. Eram la dumneavoastră în cabinet şi am discutat şi la un moment dat eu am zis aşa: „Domne, m-am documentat şi eu, p-aici prin zonă, pe la toate spitalele, şi în ” v-am dat un exemplu’ la unu la Bucureşti care şi-a făcut transferu’ i s-a cerut o sumă de bani!”. Şi eu v-am întrebat: „Domnu’ primar, spuneţi-mi dumneavoastră…”.

GEORGESCU ION: Şi eu am zis da?

NICOLAE VALERICĂ: Ascultaţi-mă! Dacă vreţi să mă înţelegeţi. Prima dată dumneavoastră mi-aţi spus aşa: „Bă, nu-ţi spun acuma, suntem cunoştinţe de peste 30 de „.

GEORGESCU ION: Da. (Aprobă din cap).

NICOLAE VALERICĂ: „… lasă-mă să vorbim!” Ne-am mai întâlnit după aceea a doua oară şi eu am spus aşa: „Domnu’ ” Pot să spun?

GEORGESCU ION: În viaţa vieţilor mele eu nu am cerut la cineva.

NICOLAE VALERICÂ: Păi, nu. Ascultaţi-mă!

GEORGESCU ION: În viaţa vieţilor mele.

NICOLAE VALERICĂ: Nu, ascultaţi-mă! Eu am spus aş

GEORGESCU ION: Am multe (neinteligibil)

NICOLAE VALERICĂ: Nu, ascultaţi-mă! Eu vă spun doar atât: „Domnu’ primar, este bine de euro?”. Dumneavoastră aţi ţi dat din cap în sensul că da şi eu atunci în decembrie am venit şi v-am dat ăia de euro. Şi diferenţa am „când rezolvăm v-aduc diferenţa de ” (La această afirmaţie Georgescu Ion nu are nici o reacţie fizică /comportamentală).

NICOLAE VALERICĂ: Deci, rugămintea ă consideraţi că este valabilă oferta mea, eu vin şi vă aduc şi diferenţa (La această afirmaţie Georgescu Ion dă din cap în semn că „NU”).

GEORGESCU ION: Dacă consideraţi că nu se mai (La această afirmaţie Georgescu Ion dă din cap în semn că „NU”).

NICOLAE VALERICĂ: …dacă consideraţi că nu se mai mai vin şi cu asta-basta.

GEORGESCU ION: Vrei să ă suni marţi la 12 pentru miercuri şi joi. Dacă nu, îmi spui şi nicio problemă.

NICOLAE VALERICĂ: Păi, dacă ă o consideraţi că se

GEORGESCU ION: Nu, te convingi matale marţi. Â miercuri sau joi. Şi matale iei hotărârea miercuri sau joi.

NICOLAE VALERICĂ: Bine, gata. Am înţeles.

***

Procurorii spun că, în condiţiile în care Ion Georgescu nu îşi onora promisiunea, văzând şi faptul că în perioada aprilie-mai 2023 la Spitalul orăşenesc Mioveni a fost derulată o procedură de ocupare a unei funcţii de medic specialist chirurgie generală, aceasta fiind funcţia vizată de fiica lui Valerică Nicolae, acesta şi-a arătat neîncrederea în finalizarea demersurilor promise de primar.

În acest context, Ion Georgescu l-a asigurat pe Valerică Nicolae de faptul că va onora partea de înţelegere şi că Sînziana-Alina Nicolae va fi încadrată la Spitalul orăşenesc Mioveni în cursul anului 2024, totodată, arătându-se dispus să îi restituie suma de bani primită pentru a obţine încadrarea acesteia la unitatea medicală.

Văzând că Valerică Nicolae era nemulţumit că fiica sa nu fusese încă încadrată la Spitalul orăşenesc Mioveni şi că încadrarea era amânată pentru anul 2024, primarul Ion Georgescu l-a chemat pe Valerică Nicolae în data de 4 octombrie, după terminarea programului de lucru, la sediul Primăriei Mioveni, unde i-a restituit, într-o pungă, suma de euro, moment în care au intervenit procurorii.

Ion Georgescu a fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind arestat preventiv.

La audieri, primarul le-a spus anchetatorilor că banii respectivi reprezentau un împrumut, luat anterior de la şeful Poliţiei Locale Piteşti.

„În momentul în care au apărut ofiţerii de poliţie, punga cu cei euro se afla în posesia numitului Nicolae Valerică. Dacă ştiam că denunţul a fost formulat de numitul Nicolae Valerică le-aş fi spus ofiţerilor de poliţie că a venit să mă mituiască”, a declarat primarul. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191