Subiecte Evaluare Națională la Limba și Literatura Română 2023. Ce a picat la examenul de capacitate din acest an / FOTO

Subiecte Evaluare Națională la Limba și Literatura Română 2023. Ce a picat la examenul de capacitate din acest an / FOTO

Elevii de clasa a VIII-a au susținut astăzi prima probă a examenului de Evaluare Națională. Absolvenții de gimnaziu au susțin prima probă de la Evaluarea Națională 2023, mai exact cea la Limba și Literatura Română. În urmă cu puțin timp, au fost publicate și subiectele cu exercițiile din acest an ale examenului de capacitate. Ce subiecte au avut de rezolvat elevii din anii terminali.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi, 19 iunie 2023, primul examen din cadrul Evaluării Naţionale 2023, mai exact cel la Limba si Literatura Română.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Subiecte Evaluare Națională la Limba și Literatura Română 2023

Astăzi, 19 iunie 2023, absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut primul examen din cele două din cadrul Evaluării Naționale.

Virgiliu Nanu promite sprijin total pentru investițiile în Prahova: Vizită oficială la Cameron România SA

Ei bine, la Limba și Literatura Română, aceștia au avut două texte suport şi anume: „Limir- Împărat” de Ioan Slavici şi „Deşertul pentru totdeauna” de Octavian Paler.

În schimb, la cel de-al doilea subiect de la Evaluare Naţională 2023, elevii de clasa a VIII-a au avut de scris o compunere, de minimum 150 de cuvinte. Aici, cei ce se pregătesc să devină liceeni din toamnă, au avut de făcut caracterizarea de personaj, mai exact pe Lia, personajul din textul lui Ioan Slavici.

Ce le este interzis elevilor să facă în timpul examenului de Evaluare Națională

Cât despre intrarea în sălile de examen, proaspeţii absolvenţi au fost nevoiţi să respecte câteva reguli, pentru a nu risca eliminarea din săli. Mai mult decât atât, aceste reguli au fost stabilite de Ministerul Educației și publicate în metodologia pentru organizarea examenelor.

Așadar, începând cu ora 9:00, elevii de clasa a VIII-a au primit broşura cu subiectele de la Evaluare Naţională 2023.

În acest fel, elevii nu au voie să între în sălile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, poșete, sacoșe și alte astfel de obiecte, acestea fiind lăsate în spațiile de depozitare a obiectelor.

Un alt lucru important, ce le este interzis elevilor care se pregătesc de admiterea din acest an la liceu, este comunicare dintre candidați între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

CITEȘTE ȘI: Evaluare Națională 2023. Ce le este interzis elevilor să facă în timpul examenului. La ce trebuie să fie atenți

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191