Germania este una dintre țările europene unde au emigrat cei mai mulți români la muncă. Dacă vrei să-ți păstrezi banii cash, Click! îți care este suma maximă pe care o poți ține în casă.
Tocmai de aceea, pentru că la noi în țară se obișnuiește economisirea banilor „la saltea”, adică în numerar, este bine să știi că legea de această țară europeană nu este foarte permisivă cu acest mod de strânge pentru zile negre.
Dacă lucrezi în Germania și vrei să ții bani cash în casă, trebuie să știi niște lucruri înainte. Potrivit unui studiu făcut acum trei ani de Deutsche Bundesbank, germanul de rând păstrează euro în casă. Suma maximă pe care o poți ține în casă este de de euro.
De ce nu o sustin PSD-istii pe Elena Lasconi: „Nu suntem slugile nimanui!”
Legea privind spălarea banilor impune această limită. Dacă aveți mai mult de de euro, trebuie să dovediți de unde îi aveți. Dacă nu puteţiți face asta, veţi fi anchetaţi. Dacă ați păstrat acasă sume mai mari de bani, cel mai bine este să nu le puneţi în cont dintr-o dată.
Așadar, depozitarea banilor în casă, dacă sunteți în Germania, nu este o infracțiune dar ar trebui luată în considerare cu atenție.
Și în România este legal să ții în casă tot de euro, dar, la noi, la această sumă este greu de ajuns, având în vedere situația economică prezentă de la noi din țară.
Puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în România este în anul 2023, de euro, ceea ce înseamnă că românii sunt cu 56% sub media europeană şi coboară două locuri.
Potrivit studiului GfK Purchasing Power pentru România și Europa 2023, citat de Agerpres, puterea medie de cumpărare pe cap de locuitor în România în acest an a atins suma de euro.
Aceasta indică o scădere, plasând românii cu 56% sub media europeană și coborându-i pe locul 33 în clasament.