Supermarketul La Cocoş, închis de ANPC. Ce au descoperit inspectorii

Supermarketul La Cocoş, închis de ANPC. Ce au descoperit inspectorii

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a decis să închidă temporar Supermarketul La Cocoş din Bucureşti aasta după ce au fost găsite mai multe nereguli în această unitate. Inspectorii subliniază că printre încălcările legislației pe care le-au descoperit se numără mizeria şi vânzarea unorproduse alimentare importate fără traducerea în limba română. De asemenea, pentru aceste probleme, unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, notează News.ro.

Mesaj din partea judecatorilor pentru „Portocala si Onea”: Magistrati cu un profil nesanatos

ANPC a transmis, marţi, că a fost verificat operatorul economic SC Supermarket La Cocos SRL, din Capitală. Echipele de control au descoperit mai multe nereguli, printre care: comercializarea produselor alimentare preambalate cu lipsa informatiilor traduse în limba română; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu acumulari de lichid, gheaţă, resturi alimentare, zone cu vopsea exfoliata, rugină ṣi acumulări de praf; paviment cu bucăţi de gresie lipsă/sparte/fisurate ṣi acumulări de impurităţi, praf în strat grosier, resturi de ambalaje în zona rafturilor ṣi standurilor de prezentare a anumitor produse.

Un băiețel de cinci ani din Ploieşti, diagnosticat cu leucemie, are șanse la viată dacă îi suntem alături

Inspectorii au mai transmis că pe tubulatura sistemului de ventilaţie erau acumulări masive de praf pe întreaga lungime şi erau comercializarea produse alimentare preambalate cu ambalaj deteriorat sau cu acumulări masive de gheaţă pe şi în ambalaje. Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei şi a fost închisă până la remedierea deficienţelor. Totodată, a fost făcută o propunere pentru închiderea acesteia pentru o perioadă de până la şase luni.

OPC a amendat Ploiesti Shopping City, dupa ce ziarul nostru a publicat imagini cu mizeria de la fast-food-uri

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191