Supermarketurile și hypermarketurile se vor închide în weekenduri! De când ar putea să se schimbe complet programul

Supermarketurile și hypermarketurile se vor închide în weekenduri! De când ar putea să se schimbe complet programul

O veste ce ar putea aduce schimbări semnificative în peisajul comercial al României se conturează, pe măsură ce se vehiculează posibilitatea închiderii completă a supermarketurilor și hypermarketurilor în weekenduri. Această decizie ar putea reconfigura complet rutina de cumpărături a consumatorilor și ar putea avea un impact considerabil asupra industriei alimentare și nu numai!

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Închiderea completă a supermarketurilor și hypermarketurilor din România pe timpul weekendurilor a stârnit o dezbatere aprinsă cu privire la viitorul cumpărăturilor în țară.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

Supermarketurile și hypermarketurile ar putea să se închidă în weekenduri

Se pare că o lege nouă ar putea să intre în vigoare, însă detaliile precise rămân încă neconfirmate.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Propunerea surprinzătoare de închidere a marilor magazine în weekenduri vine din partea micilor comercianți, care se confruntă cu o scădere semnificativă a vânzărilor la finalul săptămânii. O mare parte din consumatori preferă să-și facă achizițiile în supermarketuri și hypermarketuri, atrași de gama largă de produse disponibile într-un singur loc.

Propunerea va fi prezentată Guvernului

Astfel, această propunere, ce urmează să fie prezentată astăzi Guvernului, vizează să schimbe această tendință.

Discuțiile de astăzi din cadrul Guvernului vor lua în considerare această propunere controversată formulată de micii comercianți, care observă o scădere a vânzărilor de până la 30%-40% în weekend.

Deși această propunere ar putea aduce schimbări semnificative în peisajul comercial din România, este necesară o dezbatere riguroasă și multe consultări pentru a evalua impactul său asupra întregii economii și a consumatorilor.

În Elveția, este permis ca magazinele să funcționeze în doar patru duminici pe an, în timp ce în Olanda, există posibilitatea ca acestea să fie deschise duminica după-amiază până la ora 20:00, de 12 ori pe an.

Cu toate acestea, există excepții în Olanda pentru anumite zone din orașe care sunt frecventate de turiști, unde magazinele operează în mod normal și în celelalte duminici ale anului.

Această diferență în regulile privind funcționarea magazinelor în zilele de duminică reflectă diversitatea politicilor comerciale adoptate în diferite țări europene.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191