SURSE Cine e denunțătorul primarului din Mioveni: Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești, prieten de 30 de ani cu edilul Ion Georgescu / Primarul susține că a restituit un împrumut

SURSE Cine e denunțătorul primarului din Mioveni: Nicolae Valerică, șeful Poliției Locale Pitești, prieten de 30 de ani cu edilul Ion Georgescu / Primarul susține că a restituit un împrumut

Șeful Poliției Locale Pitești, Nicoale Valerică, este denunțătorul primarului PSD din Mioveni, Ion Georgescu, au declarat surse locale pentru G4Media.ro.

PSD Prahova, întâlnire cu seniorii social-democrați. Prefectul Virgiliu Nanu, primarul Volosevici şi parlamentarii PSD au prezentat proiectele de viitor

Valerică este prieten de 30 de ani cu edilul, potrivit avocatei primarului, Ingrid Alexandrescu.

Coşmar pentru Onea&Portocală! Mihaela Iorga Moraru, „paradită” cu dosare măsluite, numită al doilea om din conducerea DNA Central

„Domnul primar este bănuit că ar fi cerut suma de 30.000 de euro pentru a favoriza angajarea ca medic a denunțătorului, lucru pe care domnul primar îl neagă. Domnul primar l-a chemat miercuri, 4 octombrie 2023, pe denunțător să îi restituie suma de 10.000 de euro pe care o luase cu titlu de împrumut în toamna anului trecut. Denunțătorul a știut de ce îl cheamă. Domnul primar se cunoaște cu denunțătorul de 30 de ani, sunt prieteni”, a declarat Ingrid Alexandrescu, avocata primarului Ion Georgescu.

1 Decembrie 2023: Ploieştenii sunt aşteptați la artificii, vin cald, mâncare tradițională şi parada militară

Și primarul Ion Goergescu a declarat la ieșirea din sediul DNA Pitești că a fost vorba de „un credit rambursat”.

Primarul a fost prins miercuri în flagrant în timp ce îi restituia denunțătorului suma de 10.000 de euro pe care ar fi luat-o în decembrie anul trecut. Potrivit DNA, în toamna lui 2022, edilul i-a solicitat denunțătorului 30.000 de euro ca să îi angajeze o rudă la spitalul orășenesc din Mioveni.

Potrivit unor surse judiciare, e vorba de fiica denunțătorului, care dorea să obțină un post de chirurg la Mioveni. Primarul s-ar fi angajat că rezolvă problema până în martie acest an. Pentru că nu a reușit, denunțătorul i-a solicitat banii înapoi, iar miercuri, 4 octombrie, edilul a fost prins în flagrant în sediul primăriei în timp ce restituia banii.

Potrivit declarației de avere, șeful Poliției Locale Pitești, Nicoale Valerică, a fost cadru MAI, acum fiind și pensionar.

Primarul Ion Georgescu a fost reținut pentru 24 de ore sub acuzația de trafic de influență. El a fost exclus din PSD.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191