Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

Conducerile PSD și PNL vor oficializa cel mai probabil, miercuri, comasarea alegerilor locale cu alegerile europarlamentare, au declarat surse din coaliția de guvernare pentru PhOnline.ro.

VIDEO/ Primarul Andrei Volosevici a răbufnit la adresa managerului Spitalului Județean: La Terapie Intensivă lipsesc medicamente esențiale! Familiile şi le cumpără!”

Scrutinul va avea loc pe 9 iunie și deja liderii celor două partide, Nicolae Ciucă, respectiv Marcel Ciolacu, au ajuns la un acord pe acest subiect.

Comunele Gornet şi Drăgăneşti au atras peste 5 milioane de euro, prin „Anghel Saligny”. Prefectul Virgiliu Nanu, alături de cei doi primari, la semnarea contractelor de finanțare

Coaliția de guvernare mai negociază participarea PSD și PNL în alegerile europarlamentare pe o listă comună de candidați. La început improbabilă din cauza faptul că cele două partide fac parte din familii politice europene diferite, candidatura pe aceeași listă a PSD și PNL la alegerile europarlamentare este menită, printre altele, să izoleze forțele politice „extremiste”, au explicat surse politice pentru Știripesurse.ro. O decizie în acest sens este așteptată de asemenea, în cursul zilei.

Conferinta de presa la PSD Ploiesti/ Gheorghe Sîrbu, fost PNL: „Roberta Anastase ne zicea sa blocam investitiile in Ploiesti. M-a pus invlusiv pe mine sa votez impotriva mea!”

PSD și PNL și-ar putea uni forțele și la alegerile locale. Chiar dacă vor candida separat în cvasimajoritatea cazurilor, există o discuție în coaliția de guvernare ca PSD și PNL să alinieze la start un candidat comun pentru funcția de primar în localități conduse de primari USR pentru a-și maximiza șansele de câștig. În discuție pentru un candidat unic PSD-PNL se află și Primăria Generală a Capitalei.

Un punct nevralgic în coaliție este candidatura la Președinția României, unde nici PSD și nici PNL nu este dispus să renunțe la a avea un candidat propriu la cea mai înaltă funcție în stat.

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că vrea să anunțe, miercuri, calendarul tuturor rundelor de alegeri din acest an (europarlamentare, locale, europarlamentare, turul 1 și turul 2 la prezidențiale).

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191