Țara din Europa care va interzice zborurile pe timp de noapte. Care este scopul acestei măsuri

Țara din Europa care va interzice zborurile pe timp de noapte. Care este scopul acestei măsuri

Guvernul din Olanda a decis ca zborurile de noapte pe aeroportul Schiphol din Amesterdam să fie reduse. De asemenea, din 2025, conducerea olandeză va interzice cele mai zgomotoase curse de noapte. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Pentru a reduce poluarea fonică, guvernul olandez a decis să suspende zborurile zgomotoase pe timp de noapte, începând cu anul 2025. Mark Harbers, ministrul Infrastructurii a transmis aceste informații printr-o scrisoare pe care a trimis-o la Parlament, potrivit Reuters. Măsura va limita traficul pe unul dintre cele mai aglomerate trasee aeriene din Europa. De asemenea, decizia a fost luată după ce în luna martie, un tribunal local a ordonat guvernului de la Haga să ia măsuri pentru a reduce poluarea fonică, produsă în special de zborurile zgomotoase de noapte.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Mark Harbers a menționat că numărul curselor de noapte vor scădea de la până la , în anul următor. Cele mai zgomotoase avioane, precum Boeing 747-400 vor fi interzise pe aeroportul Schiopol între orele 23:00 și 07:00. Mai mult, o parte din avioane vor fi înlocuite cu aparate mai puțin sonore.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Minstrul Infrastructurii a mai precizat că guvernul olandez are în vedere închiderea parțială sau totală a aeroportului Schiphol pe timp de noapte, începând din 2026.

Pe de altă parte, aeroportul din Olanda a stabilit să crească costurile pentru companiile aeriene care utilizează avioane zgomotoase, în ideea de a fi înlocuite cu avioane mai silențioase.

Anul trecut, în 2023, conducerea olandeză a încercat să reducă numărul de zboruri,  cu sprijinul aeroportului Schiphol. Astfel, acestea au ajuns la , cu 10% sub nivelul înregistrat în anii anteriori, respectiv în 2019. În final, însă, guvernul de la Haga s-a plafonat în privința acestor modificări și a precizat că, liderii olandezi ar trebui să ia în calcul alte opțiuni, pentru a reduce poluarea fonică.  La sfârșitul anului 2023, reprezentanții aeroportului Schiphol anunțau că aerogara va avea capacități pentru de zboruri în actualul an.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191