Tichete sociale 2023. Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale

Tichete sociale 2023. Când intră a patra tranșă de bani pe cardurile sociale

Voucherele de alimente vor fi încărcate cu bani pentru tranșa a patra în luna august. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare.

Primarul „bombardier” Alin Moldobeanu verifică asfaltarea electorală dintr-un Porsche de 110.000€

Câți bani vor primi românii în luna august

Potrivit calendarului stabilit de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în anul 2023 se acordă șase tranșe de ajutor pentru alimente și mese calde, o dată la două luni. Banii sunt acordați prin programul „Sprijin pentru România” în șase tranșe egale, a câte 250 de lei fiecare. Cea de-a treia tranșă a fost virată în luna iunie, ceea ce înseamnă că cea de-a patră tranșă va fi virată pe cardurile pentru alimente în luna august 2023. 

Nanu şi Volo, de vorbă cu ploieştenii din cartierele Mihai Bravu şi M. Eminescu

Până în prezent, cardurile pentru alimente au fost încărcate cu trei tranșe, ceea ce înseamnă că românii care beneficiază de voucherele sociale 2023 mai au de încasat 750 de lei în alte trei tranșe, până la sfârșitul anului.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Cine beneficiază de voucherele sociale

Românii care beneficiază de aceste vouchere pentru alimente și mese calde, acordate prin programul „Sprijin pentru România” sunt următorii: pensionarii sistemului public de pensii, cei aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special ale căror venituri nete lunare sunt: mai mici sau egale cu 1500 lei, pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023. 

Cei care mai beneficiază de aceste tichete sunt copiii și adulții încadrați în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1500 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 1700 lei pentru tranșele din anul 2023.

Primesc tichete sociale și familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023. 

Cine mai beneficiază de voucherele sociale

Primesc ajutor și familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei pentru tranșele din anul 2022, respectiv venituri mai mici sau egale cu 675 lei pentru tranșele din anul 2023. 

Se bucură de sprijin și familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare. 

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (); Suceava (); Iași (); Dolj (); Bacău (). 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191