Timpul ideal pentru a lăsă cârnaţii la zvântat. Trucul pe care bucătării îl folosesc pentru a rezista mai mult timp

Timpul ideal pentru a lăsă cârnaţii la zvântat. Trucul pe care bucătării îl folosesc pentru a rezista mai mult timp

Nu există sărbători fără celebrii cârnați de casă. Ne apropiem cu pași rapizi de sărbătorile de iarnă, iar gopsodinele se află în căutarea celor mai bune rețete pentru prepararea bucatelor tradiționale. Pentru că nu lipsesc de pe masă de Crăciun, există un truc de care trebuie să ții cont în cazul în care prepari și tu în această perioadă acest produs tradițional românesc. Iată cât timp se lasă cârnaţii la zvântat, de fapt!

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Nelipsiți din meniul de sărbători al românilor din aproape toate colțurile țării, cârnații sunt extrem de gustoși și au o mulțime de cuvinte de laudă. Gospodinele se află în această perioadă în căutarea rețetei ideale pentru a prepara acest preparat tradițional, însă puține știu de ce sfat important trebuie să țină cont.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Cât se lasă cârnaţii la zvântat, de fapt

Pe lângă sarmale, friptură, cârnați, lebăr, tobă, jumări, slănină, cozonac, cârnații nu lipsesc de pe masa de Crăciun. Acestea sunt, totodată, doar câteva dintre preparatele tradiționale ce nu lipsesc de pe mesele de sărbători ale românilor din aproape toate colțurile țării în această perioadă minunată.

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Însă, adevărate delicii culinare, sunt făcute de gospodine după rețete vechi, transmise din generație în generație, fiecare familie având propria variantă, propria combinație de ingrediente și mirodenii.

Aşa nu vor fi prea graşi şi vor rezista mai mult timp

Pentru cei care caută un răspuns în privința timpului ideal pentru a lăsa cârnații la zvântat, specialiștii în gastronomie susțin că este nevoie de aproximativ 24 de ore.

De asemenea, se recomandă să fie ținuți într-o încăpere în care temperatura este scăzută, într-un garaj, magazie sau o cămară rece, unde să nu depășească valoarea de cinci grade, dar să nu fie nici negativă, altfel, produsele vor îngheța.

Niciodată NU se afumă mezeluri umede deoarece nu prinde fumul! Nu-i punem lângă surse de căldură ci îi ducem direct la rece! Nu e nevoie de cârpe sau ziare sub ei deoarece din ei NU picură nimic!

Temperatura ambientală trebuie să fie de sub 5 C dar nu negativă ca să nu înghețe cârnații”, spun specialiștii.

CITEȘTE ȘI: Ingredientul pe care nu este bine să îl adaugi în compoziția cârnaților de casă. Îți strică preparatul de la început

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191