Tinerii cu 8.000 de lei salariu de bază care primesc şi apartament. Val de angajări: condiţiile sunt mai ceva ca în vestul Europei

Tinerii cu 8.000 de lei salariu de bază care primesc şi apartament. Val de angajări: condiţiile sunt mai ceva ca în vestul Europei

Andreea și Mihai Hodorog sunt printre noii medici ai Spitalului Mioveni. S-au mutat de la Craiova în Argeș exact când erau convinși că vor pleca să lucreze în Suedia. Au început chiar să înveţe limba, apoi s-au gândit ca, înainte de a lua deciza finală, să meargă la Mioveni. O vizită la spital i-a convins să rămână. 

SONDAJ PE INTENTIA DE VOT – PSD ramane pe primul loc, cu 29% in optiunile romanilor la alegerile parlamentare. AUR isi pastreaza pozitia a doua, iar PNL ramane pe locul al treilea

Spitalul plin de medici tineri

„Credeţi-mă că am avut pacienţi care au venit în perioada concediilor, care lucrează în Germania, în Franţa şi ne-au spus sinceri că spitalul acesta arată mult mai bine decât cele în care au fost ei când au avut nevoie în afară. Noi nu ne plănuim să plecăm într-un viitor apropiat. Nouă ne place aici”, spune Mihai Hodorog, medic.

Şofer, oprit cu focuri de armă pe DN1, lângă Ploieşti, după ce a furat o maşină din mall: „Eu sunt stăpânul lumii, dezactivez conexiunea cu poliția”

„Plecarea dintr-un centru universitar într-un spital mai mic poate fi uneori o tranziţie dificilă. E complicat, însă lucrurile au fost făcute mai uşoare aici, aşa cum vă spuneam, de colectiv”, crede Andreea Hodorog, medic.

ATENTIE, VORBESTE UDROIU! – Prima opinie a judecatorului Mihail Udroiu, proaspat promovat la Inalta Curte, privind efectele deciziei CJUE relativ la prescriptia raspunderii penale

Cum a ajuns Alin medic aici

Tot la Mioveni, Urgența este condusă acum de un medic tânăr. Alin Radu are 33 de ani și este argeșean. Se gândea că va lucra în Anglia, apoi a ales să verifice și oferta primită de la Mioveni. A venit alături de alți cinci colegi și îi mai urmează, din ianuarie, doi rezidenți. 

„Oportunitatea a venit prin construirea spitalului nou, un proiect nou, alături de noul manager, având în vedere şi promisiunile dânsului şi echipa de medici. Faptul că am putut să aduc lângă mine, odată cu venirea mea, şi alţi colegi”, declară Alin Radu, medic.

Salariu de bază de de lei. Medicii primesc şi apartament

15 locuinţe de serviciu au fost puse la dispoziţia medicilor de autorităţile locale, iar salariile de bază sunt în jur de de lei. „Ne-am mai dori încă un medic cardiolog şi un neurolog. Avem 250 de paturi, 180 de paturi contractabile pe care luăm bani de la Casa de Asigurări”, spune Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni.

Spitalul nu este unul de urgență dar, la acest moment, doi medici de la Mioveni ajută cu gărzi Spitalul de Urgență Pitești, cel mai mare din județ. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191