Titularizare 2023. O profesoară a izbucnit în plâns când a văzut unde a intrat, cu nota 8,25

Titularizare 2023. O profesoară a izbucnit în plâns când a văzut unde a intrat, cu nota 8,25

Reporter: Fericire? 

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Profesoară: Mare fericire. Am reuşit să iau a două notă pe București la materia Informatică şi TIC, prima opțiune pe care o aveam a fost liberă ş

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Cu 8,25, Ştefania vine de la Constanţa şi a reuşit să obţină cu greu un post la catedră de informatică a Colegiului Spiru Haret din Bucureşti. Nu la fel de fericiţi au fost toţi aspiranţii la catedră. Mădălin, olimpic la matematică din clasa a patra, a luat 10 la examen, dar nu a avut succes la repartizare. 

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

Mădălin: Post n-am luat, că era doar la privat. Anul ăsta au fost prea puţine posturi titularizabile, că aşa, posturi sunt şi pe perioadă determinată. 

Roxana a venit la Titularizare pentru a şasea oară

Roxana predă tot matematică. La Târgu Jiu nu a avut loc. Acum se gândeşte dacă să se mute cu familia şi cei doi copii la Bucureşti. 

Roxana: Stat şi privat, sunt 29 de locuri pe Bucureşti.

Reporter: Și concurenţi?

Roxana: 99 de înscriși la nivel național. 

Reporter: A câta oară veniți la titularizare? 

Roxana: Cred că a şasea oară…

Alex Prunean, reporter Observator: În judeţul Cluj, din totalul celor de candidaţi, 59%, adică 740 dintre ei au obţinut notă peste 7, deci, au putut spera la un post pe o perioadă nederminată. Sunt disponibile numai 137 de locuri, cele mai multe, că educatori-puericultori, adică la creşă. 

Posturi libere pentru educatori în Bucureşti

Şi la Bucureşti tot pentru educatori au fost cele mai multe posturi libere.

Elena Ştefan, ISMB: Avem a două situație, unde numărul de candidați depășește numărul de posturi sau catedre disponibile vacanțe învățători, unde din 383 de candidați, 133 au obținut note între 7 și 10, și avem 108 posturi sau limba și literatură română au la dispoziție 15 posturi. 

Mădălina Iacob, reporter Observator: În București, sunt disponibile un post sau două pentru istorie, educație plastică sau educație muzicală. La polul opus, însă, sunt materii că matematică, fizică sau informatică, unde cererea este foarte mare. 

Din cele de posturi de profesori titulari, o treime sunt ocupate de dascăli cu vârsta între 55 şi 65 de ani. Cei mai puţini sunt tinerii până în 30 ani: de învăţători şi profesori.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191