Top 10 mâncăruri românești alese de 50 de mii de experți din toată lumea. Ce loc ocupă bucătăria din România

Top 10 mâncăruri românești alese de 50 de mii de experți din toată lumea. Ce loc ocupă bucătăria din România

Bucătăria românească a fost recunoscută la nivel mondial, clasându-se în prima treime a clasamentului celor mai bune bucătării din lume. Această distincție a fost obținută în cadrul Atlasului Gustului, unde țara noastră a fost evaluată la poziția 29 de către un juriu format din de experți în alimentație. Acești experți lucrează an de an la realizarea acestui atlas culinar, votând în funcție de arome, preparate tradiționale, ingrediente locale și autenticitatea restaurantelor.

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

Cine a ocupat primele 3 locuri în clasamentul internațional

Italia, Japonia și Grecia au ocupat primele trei poziții în clasamentul internațional, confirmând reputația lor consolidată în lumea gastronomiei.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

de experți au unanim recunoscut că România se poate mândri cu unele dintre cele mai bune bucătării din lume, apreciind atât diversitatea preparatelor, cât și autenticitatea ingredientelor locale. Această recunoaștere contribuie la promovarea identității culinare românești la nivel global.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

De cine este condus topul celor mai apreciate mâncăruri românești

Topul celor mai apreciate mâncăruri românești este condus de delicioasa ciorbă rădăuțeană, urmată de sarmale, bulz, salam de Sibiu, babic, cașcaval afumat, fasole bătută, papanași, ciorbă de fasole cu afumătură și telemea de Ibănești. Aceste preparate reprezintă o combinație de tradiție, pasiune culinară și ingrediente locale de calitate.

Ciorba rădăuțeană, cu a sa savoare inconfundabilă, și sarmalele, considerate unele dintre cele mai reprezentative preparate românești, au impresionat în mod deosebit experții internaționali. Bulzul, cu specificul său autentic, și salamul de Sibiu, recunoscut pentru gustul său inconfundabil, au contribuit și ele la poziționarea României în elita culinară mondială. Dar nici ciorba de fasole cu afumătură nu a fost mai prejos.

Ce înseamnă această recunoaștere în Atlasul Gustului

Această recunoaștere în Atlasul Gustului reprezintă nu doar o realizare pentru bucătarii și producătorii locali, ci și o oportunitate de a atrage turiști gastronomici, curioși să descopere bogăția și autenticitatea bucătăriei românești. Astfel, România devine o destinație culinară din ce în ce mai apreciată și recunoscută la nivel global.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191