Tot mai multe gospodine pun bicarbonat pe carnea de tocat. De ce fac asta, de fapt

Tot mai multe gospodine pun bicarbonat pe carnea de tocat. De ce fac asta, de fapt

Bicarbonatul este folosit într-o mulțime de trucuri de gătit sau chiar făcut curat, datorită beneficiilor sale. Ei bine, tot mai multe gospodine au ajuns să pună bicarbonat pe carnea de tocat și asta dintr-un motiv foarte bine întemeiat.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Atunci când vrem să prăjim carnea de tocat, pentru a face chiftele sau burgeri, de exemplu, dacă nu o preparăm atent, aceasta se poate usca repede. Există însă nenumărate trucuri prin care putem evita acest lucru, iar unul dintre ele este folosirea bicarbonatului de sodiu. Acesta reușește să mențină carnea fragedă, dar și sporește procesul de gătire. Uita-ți-vă la mici cât de fragezi sunt în general! Nu degeaba, pentru că, în mod normal, în prepararea lor, se adaugă și bicarbonat de sodiu. Pentru 500 de grame de carne tocată, puteți folosit o treime de linguriță de bicarbonat, pe care o presari și o lași să acționeze timp de un sfert de oră. Se pare că bicarbonatul reușește să crească pH-ul cărnii, iar proteinele din ea nu se vor mai lipi atât de tare, păstrând carnea fragedă.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

Bicarbonatul poate fi folosit nu doar pentru carnea tocată, ci și pentru cea de friptură. Desigur, și marinata este o soluție foarte bună pentru o carne mai fragedă, dar și delicioasă. Folosirea unor ingrediente acide, cum ar fi sucul de lămâie, oțetul sau laptele bătut, nu numai că adaugă savoare, ci și descompune proteinele dure, înainte de a ajunge carnea pe grătar. Asigurați-vă doar că nu o lăsați să stea prea mult timp în marinată (30 de minute, până la două ore, ar trebui să fie suficient). Gătitul bucăților de carne la temperaturi scăzute, pe o perioadă lungă de timp, este o modalitate excelentă de a le frăgezi. Astfel, fibrele dure se vor descompune, lăsându-vă carnea fragedă. Încercați să folosiți un aragaz setat la foc mic sau pregătiți carnea cu bulion sau alte lichide într-un vas acoperit în cuptor.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191