Trei milioane de bucuresteni ar putea îngheţa în case la iarnă. Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan. „Să-şi rezolve problema”

Trei milioane de bucuresteni ar putea îngheţa în case la iarnă. Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan. „Să-şi rezolve problema”

Trei milioane de bucuresteni ar putea îngheta în case. Guvernul nu are bani pentru a salva Termoenergetica. Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că primarul Capitalei „trebuie să-şi rezolve problema”, întrebat fiind despre solicitarea lui Nicuşor Dan privind un ajutor de la Guvern pentru rezolvarea problemei termiei în Bucureşti.

O nouă plângere pe numele „paraditorilor” Onea şi Răileanu! Inspecția Judiciară cerceteaza modul în care i-a fost fabricat dosarul Anei Maria Pătru

Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan. „Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”, a mai spus premierul României, precizând că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă.

Surse PhOnline.ro/ PSD şi PNL anunță azi comasarea alegerilor şi liste comune la europarlamentare şi locale

„Este o problemă a autorităţii locale. PMB are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că acest lucru, eu personal, am chemat la discuţii pentru a rezolva problema termiei din timpul sărbătorilor de anul trecut. După aceea i-am invitat pe primar şi pe cei responsabili să vină să prezinte un plan concret prin care să rezolvăm această situaţie de sitem din Capitală”, a mai spus Nicolae Ciucă.

Sondaj CURS/ Românii vor comasarea alegerilor. PSD conduce detaşat. PNL coboară la egalitate cu AUR

Nicuşor Dan a dclarat, acum câteva zile, că sistemul de termoficare din Capitală acoperă 550.000 de apartamente, la fel cât au toate celelalte unităţi teritorial-administrative din România la un loc. Însă, în timp ce pentru Bucureşti ajutorul de la Guvern a fost de 15 milioane de lei, pentru celelalte UAT-uri a fost de 800 de milioane. „Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România. Noi, Bucureştiul, avem apartamente în sistem centralizat câte au toate celelalte localităţi împreună. Pentru ele s-au dat 800 de milioane, pentru noi s-au dat 15-20 de milioane. Dacă Guvernul nu are bani, am cerut încă de acum un an să ni se mărească plafonul de îndatorare, astfel încât să ne împrumutăm de banii aceştia de pe piaţă”, a declarat Nicuşor Dan.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191