Fasolea este in ingredient extrem de popular în țara noastră, folosit în nenumărate rețete. Dar, indiferent de ce am pregăti, este foarte posibil să observăm că fasolea rămâne tare, chiar dacă deja o fierbem de mai multe ore. Astfel, trebuie să știm care este trucul ingenios folosit de gospodine, pentru a se asigura că fasolea se înmoaie rapid și ușor!
O problemă frustrantă de care ne vom lovi atunci când vom pregăti o rețetă pe bază de fasole este faptul că aceasta poate să rămână tare, indiferent de cât de mult o fierbem! Din fericire, dacă știm la ce trucuri să apelăm, este posibil să evităm mereu această problemă!
Iar primul lucru la care trebuei să fim atenți este tipul de fasole pe care îl cumpărăm! Cu cât este mai proaspătă, cu atât fasolea va fierbe mai repede, așa că trebuie să ne asigurăm că vom cumpăra un produs cât mai bun și proaspăt! Astfel, primul pas pentru a fierbe fasolea mai repede începe chiar înainte de a o pune la foc!
De ce nu o sustin PSD-istii pe Elena Lasconi: „Nu suntem slugile nimanui!”
Cum putem fierbe fasolea mai repede
Poate că multe gospodine lasă fasolea la înmuiat înainte de a începe să o gătească, dar nu foarte multe știu chiar cât de multe ore trebuie lăsate boabele în apă! Ideal ar fi să le ținem în apă peste noapte, între 8 și 12 ore. O metodă mai rapidă poate fi să lăsăm fasolea la fiert doar două minute, iar apoi să lăsăm în apă vreme de o oră, înainte de a începe să gătim.
De asemenea, jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu în apa în care fierbem fasolea poate fi un truc extrem de util și eficient! Fasolea va fierbe mult mai repede și mai ușor, datorită acestui ingredient.
Trucurile folosite de gospodinele cu experiență
Un alt sfat extrem de util, la care nu mulți dintre noi ne-am gândi este faptul că nu trebuie să adăugăm sare în mâncare, decât atunci când este aproape de final! Iar motivul este faptul că sarea poate încetini procesul de fierbere și poate să întărească coaja boabelor de fasole.
Iar nu în ultimul rând, pe măsură ce adăugăm apă în timpul fierberii, trebuie să ne asigurăm că aceasta nu este rece! Pentru ca fasolea să nu se întărească, trebuie să adăugăm tot apă fierbinte, pentru a menține o temperatură constantă! Aceste trucuri simple ar trebui să ne ajute să fierbem fasolea mult mai repede și mai ușor, indiferent de ce rețetă pregătim!