Turişti români, vacanţă de coşmar în Bulgaria: „Pe tot holul hotelului, la 2-3 dimineaţa se auzeau ca într-un film horror. După două zile am plecat”

Turişti români, vacanţă de coşmar în Bulgaria: „Pe tot holul hotelului, la 2-3 dimineaţa se auzeau ca într-un film horror. După două zile am plecat”

Vacanţa românilor la Kavarna avea toate datele unui sejur perfect. Doar că, la nici două zile după ce s-au cazat, au îneput să se simtă rău unul câte unul.

Mădălina Lupea, disperată să-şi ascundă problemele cu legea! A cerut Curții de Apel să-i treacă numele „la secret”. Instanța a refuzat solicitarea!

Vlad, turist în Bulgaria: Totul era ok, cazarea foarte frumoasă! Mâncarea, totul arăta bine, restaurantul curat. Doar că, vineri seara, am fost primul dintre noi care a făcut nişte simptome specifice unei toxinfecţii alimentare. Vărsături, diaree şi, uşor-uşor, pe toţi ne-au luat cam aceleaşi simptome.

Nanu şi Volosevici, în dialog cu sute de ploieşteni din cartierele Muzicanți şi Bereasca

Tuiştii spun că au fost singurii surprinşi: reprezentanţii hotelului ştiau de problemă şi erau pregătiţi cu medicamente chiar la recepţie.

În atenția Poliției Prahova/ „3000 de cetățeni au obținut ilegal domiciliu sau viză de flotant în Câmpina!”

Vlad, turist în Bulgaria: Au zis că este o bacterie care se transmite pe cale aeriană şi o are efectiv tot oraşul. Pe tot holul hotelului, la 2-3 dimineaţa se auzeau ca într-un film horror, ca intr-un spital, numai sunete de vărsături din toate camerele.

Unii turişti au fost nevoiţi să plece spre casă.

Turist: Atât eu, soţia, cât şiu copilul de un an şi trei luni suntem efectiv terminaţi. După două zile am plecat de acolo. Nu aveam cum să mai rămânem. Apa din piscină, apa de la dozator, toate erau infectate.

Recomandarea specialiştilor este ca oamenii să aibă asigurare de vacanţă.

Ilinca Roxana, agenţie de turism: Orice problemă medicală ai avea, medicul vine şi constată, iar pe baza devizului medical tu îţi poţi recupera contravaloarea întregului sejur.

Marius Chipurici, medic toxicolog: Există 5 posibilităţi de a face toxinfecţie alimentară. Datorită unor virusuri cum ar fi virusul Norovirus sau bacterii, aici vorbim de Salmonela, Listeria, Stafilococul auriu Pot fi paraziţi. Calea de transmitere, de obicei este cale orală. Deci prin calea digestivă există transmiterea.

Reprezentant hotel: Poate este de pe plajă. Nu avem informaţii, dar noi nu avem o problemă oficială cu mâncarea sau cu apa din piscină. Totul este în regulă.

Ministerul Sănătăţii din Bulgaria demarează verificări comune privind calitatea apei Mării Negre, fiind descoperite valori peste medie de contaminare cu Ecoli. La începutul verii, mai mulţi copii au ajuns la spital, cu perfuzii, după o vacanţă la un hotel de lux din Antalya. 25 de turişti britanici au făcut toxi-infecţie alimentară şi au fost internaţi de urgenţă în Turcia.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191