Uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui? Care este mai sănătos pentru organism

Uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui? Care este mai sănătos pentru organism

Atât uleiul de măsline, cât și cel de floarea-soarelui sunt două tipuri de ulei extrem de folosite în bucătărie. Multe dintre gospodinele au folosit aceste tipuri de ulei, la gătit, ani de zile, însă, puține știu care este cel mai bun pentru cosnsum. Iată care ulei este mai sănătos, de fapt!

Nicolae Ciucă recunoaște că imaginea i-a fost AFECTATĂ de scandalul „Baronului Lamborghini”, Iulian Dumitrescu: „Da, mi-a dăunat, ca imagine”

Despre ulei știm că este un lichid gras de proveniență vegetală, animală, mineralăsau sintetică, insolubil în apă și mai ușor decât această, folosit în alimentație, în industrie și în alte domenii.

Luju.ro: Aşa trebuie să judece un judecător!

De asemenea, uleiul de măsline este foarte bine tolerat de către stomac și, potrivit unor studii, previne apariția ulcerului gastroduodenal și gastrita și totodată stimulează secreția bilei și a hormonilor pancreatici, într-un mod mai natural și mai eficient.

Situație dramatică în Provița de Sus şi Provița de Jos! 4000 de prahoveni nu au apă potabilă

Uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui

Atunci când folosim uleiul în prepararea diverselor mâncăruri, trebuie să știm care este mai sănătos pentru organism.

bogate în grăsimi

Ambele tipuri de ulei, atât cel de floarea-soarelui, cât și cel de măsline, sunt de origine vegetală și conțîn aproximativ 120 de calorii pe lingură. De asemenea, ambele sunt bogate în grăsimi polinesaturate și mononesaturate.

uleiuri conțin vitamina e

Știm că uleiul de floarea-soarelui este o sursă bogată de vitamina E. Mai mult, s-a constatat că vitamina E găsită în uleiul de floarea-soarelui poate preveni artrita reumatoidă și cancerul de colon.

Mai mult decât atât, de cealaltă parte, uleiul de măsline conține, de asemenea, o bună proporție de vitamina E. Acest tip de ulei este utilizat pe scară largă pentru a găti preparate din bucătăria mediteraneană.

Ce beneficii pentru sănătate oferă uleiul de măsline sau cel de floarea-soarelui

Atât uleiul de măsline, cât și cel de floarea-soarelui au ambele niveluri similare de grăsimi mononesaturate și polinesaturate, cunoscute și că grăsimi sănătoase. Trebuie să știm că acestea ajută la menținerea sub control a colesterolului rău, promovând în același timp colesterolul bun.

Totodată, uleiul de măsline este uneori descris ca având un punct de fum mai mic, uleiul de măsline extravirgin de înaltă calitate poate ajunge până la aproape 400 de grade fără să fumege.

În schimb, uleiul de floarea-soarelui oferă un punct de fum ceva mai ridicat, în jur de 450 de grade, dar majoritatea aplicațiilor de gătit la domiciliu nu necesită o căldură atât de mare.

Chiar dacă ambele tipuri de ulei seamănă, cel de măsline câștigă la gust și aromă și este un ulei versatil pe care să îl aveți la îndemână pentru multe aplicații culinare diferite, dar și pentru prăjire.

CITEȘTE ȘI: Ce beneficii miraculoase are uleiul de cătină pentru frumusețe. La ce te ajută

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191