Ultima dorință a lui Mihai Eminescu uimește și astăzi! Ce a cerut faimosul poet, cu doar câteva ore înainte să moară

Ultima dorință a lui Mihai Eminescu uimește și astăzi! Ce a cerut faimosul poet, cu doar câteva ore înainte să moară

Atunci când vorbim despre personalitățile care au reușit să își pună amprenta asupra istoriei și culturii poporului nostru, există un nume pe care toți românii îl vor recunoaște pe loc: Mihai Eminescu. Cu toate acestea, în ciuda faimei și a talentului pe care l-a avut, poetul român a avut parte de un final tragic, care rămâne înconjurat de controverse chiar și în ziua de astăzi. Iar ultima dorință a aestuia uimește oamenii chiar și astăzi!

Crimă cu premeditare! Ploieştenii, ucişi de marii poluatori sub privirile nepăsătoare ale autorităților plătite SĂ TACĂ! CAMPANIE Phonline.ro şi Observatorulph.ro

Putem fi cu toții de acord că, de-a lungul timpului, au existat câteva nume care au reușit să își pună amprenta asupra istoriei și culturii poporului nostru. Ei bine, fără doar și poate, unul dintre aeste nume este al faimosului Mihai Eminescu, care rămâne chiar și astăzi „bijuteria coroanei”, atunci când vorbim despre cei mai talentați și emblematici scriitori români. Cu toate acestea, în ciuda faimei și a talentului său, Eminescu a avut parte de un final nefericit.

Primarul Volosevici a dispus depunerea celui de al doilea proiect cu finanțare europeană pentru creșterea eficienței energetice a CET Brazi

Mihai Eminescu a murit la data de 15 iunie 1889, la Casa de sănătate a medicului Alexandru Șuțu. Oficial, cauza morții ar fi fost o boală teribilă de care suferea, sifilis. Însă, moartea acestuia rămâne înconjurată de mister și de controverse, chiar și în ziua de astăzi!

Teroare în Păuleşti! Un urs umblă nestingherit prin comună, în timp ce primarul „Tudorică” îşi vede liniştit de concediu

De exemplu, în presa vremii s-a vehiculat că poetul român ar fi fost asasinat, deoarece în ziua morții, Eminescu a fost lovit în cap cu o cărămidă. Cel care a făcut acest gest teribil a fost un alt bolnav de la sanatoriul unde era internat și scriitorul.

Mai precis, pe patul de moarte, Mihai Eminescu a avut o ultimă dorință care i-a surprins pe toți cei din jur. El a cerut un simplu pahar de lapte, iar a doua zi dimineață, poetul a fost descoperit mort. Se pare că ultimele vorbe pe care le-a spus Mihai Eminescu unei alte persoane au fost „mă simt năruit!”. El a murit în somn, cel mai probabil din cauza unui stop cardio-respirator.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191