Un bărbat din SUA a luat o bucată de sticlă ca amintire dintr-un parc. Apoi a aflat că era, de fapt, un diamant

Un bărbat din SUA a luat o bucată de sticlă ca amintire dintr-un parc. Apoi a aflat că era, de fapt, un diamant

Un bărbat din statul american Arkansas a luat ceea ce credea că este o bucată de sticlă dintr-un parc pe care l-a vizitat împreună cu prietena lui. A aflat apoi că bucata, de mărimea unui jeleu, era ceva mult mai valoros: un diamant de 4,87 carate, relatează CNN.

Bănicioiu, „paradit” doar cu denunțul lui Cocoş. Victor Ponta dezvaluie cum a fabricat DNA dosarul ex-ministrului Nicolae Banicioiu, achitat in prima instanta: „Pro Romania si PMP trebuiau eliminate din Parlament”

Jerry Evans a vizitat pentru prima dată împreună cu iubita sa parcul statal Craterul Diamantelor din Murfreesboro, Arkansas, în primăvara acestui an.

Surse/ Licitație măsluită, la CJ Prahova: Vicele Cristian Apostol a dat ordin ca firma unei foste consiliere PNL să câştige transportul de persoane în Prahova

La aproximativ 10 minute după ce au ajuns, a zărit ceea ce părea o bucată de sticlă la câțiva metri depărtare, lângă un șanț abia săpat.

Hidro Prahova continuă să îşi bată joc: Mii de prahoveni, lăsați fără apă potabilă. De vină e… seceta!

Deși a pus în buzunar bucata de sticlă în formă de piramidă, nu era sigur dacă era un diamant, a spus Evans.

„Era foarte limpede, dar chiar nu știam despre ce e vorba” a adăugat el.

Craterul Diamantelor, care a devenit parc statal în 1972, este cunoscut ca o sursă de diamante de origine vulcanică, potrivit oficialilor parcului.

După ce s-a întors acasă, la aproximativ 400 de kilometri distanță, Evans spune că s-a întrebat dacă micul obiect ar putea fi ceva mai mult decât sticlă, așa că l-a trimis la Institutul Gemologic din America pentru expertiză.

Evans a primit răspuns de la institut după câteva săptămâni: era vorba despre un diamant aproape incolor, potrivit comunicatului.

„Când mi-au sunat și mi-au spus că este real, nu mi-a venit să cred!” a spus el.

Evans a contactat apoi parcul în legătură cu descoperirea. Diamantul său a deveni cel mai mare  găsit în parc de din 2020.

Se întâmplă adesea ca vizitatorii parcului să găsească diamante mici în Craterul Diamantelor.

Peste de diamante au fost descoperite la Craterul Diamantelor de la începutul anilor 1900.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191