Un bloc de cinci etaje s-a prăbușit la Istanbul. O persoană a murit, iar opt au fost rănite. VIDEO

Un bloc de cinci etaje s-a prăbușit la Istanbul. O persoană a murit, iar opt au fost rănite. VIDEO

Un bloc de locuințe s-a prăbușit duminică, 2 iunie, în Istanbul, în Turcia. Tragicul incident a provocat moartea unei persoane și rănirea a opt, au anunțat autoritățile de acolo, scrie adevă Prăbușirea a readus în discuție toate temerile legate de rezistența clădirilor într-un oraș predispus la cutremure. 

La nici 3 zile de la alegeri, Tudorică de la Păuleşti a dat startul ilegalităților! Mită pentru USR-iştii care îl ajută să formeze majoritatea în Consiliul Local

O persoană decedată, alte 8 rănite 

Imaginile de la locul dezastrului arată pompieri care încearcă să găsească supraviețuitori printre ruine. Clădirea prăbușită era un bloc de cinci etaje în Kucukcekmece, pe partea europeană a Istanbulului. Șapte persoane au fost scoase, inițial, dintre dărâmături, inclusiv doi răniți grav, a informat guvernatorul orașului, Davut Gul. Autoritățile turce au confirmat, ulterior, că încă o persoană rănită a fost salvată. Pompierii au mai scos dintre dărâmături și un trup neînsuflețit.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

Blocul s-a prăbușit duminică, 2 iunie 

Conform cancelariei guvernatorului, structura veche de 36 de ani s-a prăbușit în jurul orei locale 8:40. Nu este încă clar motivul pentru care blocul a căzut, în condițiile în care nu a existat nicio explozie, dar nici activitate seismică.

Marele eşec numit Bogdan Nica: O campanie dezastruoasă care a costat PNL Primăria Ploieşti

Doar etajele superioare erau locuite, restul clădirii find ocupat de sedii de firme. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de peste drum arată pasageri care așteptau să intre într-un microbuz ferindu-se de rămășițele în picaj ale blocului.

Ce declarau autoritățile

„Sunt oameni prinși sub dărâmături. În prezent, echipele lucrează intensiv. Există informații că se aud sunete sub dărâmături”, transmite jurnalistul Umit Uzun de la CNN. O clădire cu trei etaje plus parterul şi un ultim etaj s-a prăbușit spontan. Știm că la parter se află un sediu de muncă și că ultimul etaj este folosit ca birou. Știm, de asemenea, că există familii la cele două etaje de deasupra. Au fost scoase 8 persoane rănite, eforturile de salvare continuă afară. Se spune că alte 2 persoane s-ar afla sub dărâmături. Construit în 1988, nu a fost identificată încă nicio cauză a prăbușirii”

Peste de oameni au murit, în 2023

„Există un cutremur în Marmara pe care îl așteptăm. Fiecare cutremur pune presiune pe clădirile vechi. S-ar putea să nu fie. Fiecare cutremur poate provoca daune suplimentare. Poate că această clădire a mai fost avariată și înainte. Clădirile dinainte de 2000 trebuie inspectate. Nu există nimic mai important decât viața. Am pierdut peste de cetățeni pe 6 februarie. Ar fi trebuit să ne luăm măsuri de precauție mai devreme”, a declarat arhitectul Nihat Șen, în cadrul unei emisiuni televizate, în urma prăbuşirii blocului.

Nu este prima oară când Turcia se confruntă cu astfel de probleme, peste de oameni au murit, anul trecut, după ce un cutremur devastator de 7,9 a zguduit sudul Turciei și Siria vecină. Dezastrul a evidențiat gravele probleme pe care Turcia le are în ce privește punerea în aplicare a legislației din domeniul construcțiilor. 

Citește întreg articolul pe adevă 

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191