Un copil de 3 ani și 6 luni a fost trimis acasă de educatoare în prima lui zi de grădiniță pentru comportament nepotrivit

Un copil de 3 ani și 6 luni a fost trimis acasă de educatoare în prima lui zi de grădiniță pentru comportament nepotrivit

Un copil de 3 ani și șase luni din Bihor a fost trimis acasă de educatoare, chiar în prima lui zi de grădiniță. La nici două ore după ce l-a lăsat pe băiețel, mama a fost chemată să-l ia, lucru care i-a revoltat pe părinți. Directoarea instituției spune că cel mic ar fi fost violent cu colegii săi de grupă. Cazul a ajuns și în atenția Inspectoratului Școlar Județean Bihor, care a demarat o anchetă, scrie

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Incidentul a avut loc luni, 11 septembrie 2023, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 34 din Oradea.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

„În prima zi de grădiniță, copilul meu, de 3,5 ani, a fost trimis acasă de educatoarea sa, după 1,5-2 ore, chiar în prima zi din grupa mică. Soția mea a trebuit să-și ia o zi liberă de la lucru pentru a lua copilul de la grădiniță. Mi se pare inadmisibil ca un dascăl să nu poată să îl ajute pe copil să se integreze, ci să-l trimită acasă la nici două ore, fără măcar să ajungă să-mi cunoască micuțul”, a declarat tatăl copilului, Iosif Ciarnău, pentru sursa citată.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Contactată de jurnaliștii de la , directoarea grădiniței spune că educatoarea nu ar fi informat-o despre situație decât după ce le-a cerut părinților să vină după copil.

„În dosarul de înscriere al copilului există un raport de evaluare, deoarece el nu verbaliza deloc, la vârsta de 3 ani și cinci luni. Tot în raportul de evaluare, este specificat și că micuțul și-a petrecut mult timp alături de sora sa, de 20 de ani (care avea în grijă propriul copil, în vârstă de 2 ani la momentul evaluării lui) și că are acces la tehnologie parte bună din zi. Specialiștii le-au recomandat părinților renunțarea totală la tabletă, telefon, tv. Comportamental, în prima zi de grădiniță, s-a manifestat foarte violent, scuipând și lovind pe toată lumea. În acest context, de frica de a nu-și provoca vreun rău sieși și celorlalți copii, doamna educatoare a contactat-o pe mamă, pentru a vedea cum să reacționeze ca să-l calmeze. Părinții nu i-au spus nimic colegei mele când l-au adus la grădiniță și l-au lăsat în grija ei”, a declarat Cornelia Borz, directoarea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 34 din Oradea.

Directoarea spune și că a sunat-o pe mama copilului în aceeași zi și i-a propus o altă grupă pentru băiețel.

„Am sunat-o pe mămică și i-am propus o alternativă. Nu l-am dat afară, nu i-am spus să-l ia acasă sau că nu-l mai primim la grădiniță. Din contră, știind că unii copii se adaptează mai greu, i-am oferit mamei un loc, tot la secția maghiară, în grădinița noastră, dar în altă grupă din structura arondată nouă – Grădinița nr. 48. Pe moment, a fost de acord, spunând că este de acord. Am întrebat a doua zi educatoarele dacă a ajuns copilul și dacă s-a adaptat, însă acestea mi-au comunicat că nu l-au mai adus”, a precizat Cornelia Borz.

În paralel cu ancheta internă din grădiniță, și Inspectoratului Școlar Bihor face cercetări în acest caz.

„Încă suntem în faza de cercetare a problemei semnalate. Evident, este necesar punctul de vedere al părinților și al educatoarei, iar apoi decidem demersurile ulterioare”, a declarat Georgeta Bara, inspector de specialitate în educație timpurie, responsabilul de învățământul preșcolar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Între timp, părinții ar fi decis să-și mute copilul în altă grădiniță, mai scrie sursa citată.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191