Un drog de o sută de ori mai puternic ca morfina, găsit la perchezițiile în dosarul lui Vlad Pascu. Medic: Poți muri în zeci de secunde

Un drog de o sută de ori mai puternic ca morfina, găsit la perchezițiile în dosarul lui Vlad Pascu. Medic: Poți muri în zeci de secunde

Un drog extrem de periculos, de o sută de ori mai puternic decât morfina, a fost găsit de anchetatori în timpul perchezițiilor făcute în dosarul lui Vlad Pascu. E vorba despre fentanyl.

Se lucreaza „la foc automat” pe Bulevardul Castanilor. A fost decopertat asfaltul vechi aproape în totalitate

Invitat la Digi24, medicul toxicolog Radu Țincu a explicat cât de periculoasă e această substanță și la ce riscuri se expun consumatorii.

Nu o fi Volosevici „pe sufletul” tuturor, dar şi nouă ne place să găsim probleme la soluții! Cum o dai, tot nu e bine…

Radu Țincu, medic toxicolog: „Acest fentanyl este folosit în special în secțiile de anestezie și ATI în timpul anesteziilor generale, când pacientul este operat pentru a nu mai resimți durerea.

Un student de la UPG, dealer de droguri în Ploieşti. Tânărul şi iubita lui au primit închisoare cu suspendare şi muncă în folosul comunității

Pentru cei care consumă, riscul e că dependența se instalează foarte repede. După câteva săptămâni de utilizare vei deveni dependent, dar riscul cel mai mare e să mori printr-o depresie respiratorie. Această substanță acționează la nivelul centrilor respiratori de la nivelul creierului și produce stop respirator.

Din momentul în care o persoană își injectează sau prizează o astfel de substanță, în decurs de câteva zeci de secunde poate să apară decesul prin stop respirator. Aici e un pericol foarte mare pentru că de multe ori aceste substanțe sunt combinate cu alcoolul.

După ce au terminat de înghițit cocktailul respectiv încep să bea, iar alcoolul nu face decât să potențeze deprimarea sistemului nervos.”  

În urma celor 11 percheziții domiciliare efectuate în cadrul operațiunii ”Hydra”, care au avut loc în 14 septembrie, au fost descoperite și ridicate cantitatea de aproximativ un kilogram canabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal, de lei, 3 telefoane mobile și diverse arme albe (cuțite, săbii, macete), potrivit DIICOT.

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191