Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul de duminică

Un nou cutremur în România! Ce magnitudine a avut seismul de duminică

Țara noastră a fost zguduită de un nou cutremur în această dimineață! Seismul a avut loc în județul Vrancea, la ora 10:37.

INREGISTRARE AUDIO HALUCINANTĂ! Patronul firmei de casă a primarului Sandu Tudor (Păuleşti) înjură ca la uşa cortului un reporter: „Să-mi bag …. în mă-ta şi în copiii tăi. Să vă dau la m…. la toată familia!”

Potrivit informațiilor de la , seismul care a zguduit țara noastră în această dimineață a avut loc la o adâncime de 110 kilometri, în județul Vrancea. Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a comunicat că magnitudinea cutremurului a fost, din fericire, una destul de mică. Mai precis, acesta a avut o magnitudine de numai 3,4 grade pe scara Richter și s-a produs la ora 10:37, chiar în cursul acestei dimineți.

Virgiliu Nanu: Prahova trebuie să fie în top 5 județe ale țării, aşa cum a fost odată!

În privința epicentrului acestui nou seism, se pare că el a avut loc la aproximativ 28 km nord – vest de Focșani, la 77 km sud-est de Bârlad, 77 km nord de Buzău, la 83 km est de Sfântu-Gheorghe, la 82 km sud de Bacău, iar, nu în ultimul rând, la doar 99 km est de orașul Brașov.

Volo îşi întăreşte legăturile cu ploieştenii, în cursa pentru primărie. Discuții constructive cu locuitorii din Malu Roşu si Mihai Eminescu

Din păcate, acest seism nu este singurul care a avut loc în zona Vrancea în acest an și nu este nici cel mai puternic dintre acestea. Numai de la începutul lunii martie, în această parte a țării au fost detectate nu mai puțin de 11 cutremure, de către Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Din fericire, aceste seisme au avut magnitudini destul de mici, cuprinse între 2,9 și 3,9 grade pe scara Richter. Cel mai mare cutremur din zona Vrancea în acest an a avut loc pe data de 15 ianuarie 2024, la o adâncime de aproximativ 74 de kilometri. Acest seism a avut o magnitudine de 4,3 pe Richter.

Cel mai mare cutremur recent din țara noastră a avut loc chiar anul trecut, în județul Gorj. Acesta a avut o magnitudine de 5,7 pe Richter și a zguduit țara pe data de 14 februarie. Adâncimea acestui seism a fost de numai 6,3 kilometri, fiind resimțit în mai multe locuri din țară.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191