Un nou drog cu efecte devastatoare a apărut pe piața din România. Ce este „Pastila portocalie” 

Un nou drog cu efecte devastatoare a apărut pe piața din România. Ce este „Pastila portocalie” 

„Pastila portocalie” a ajuns în România. Este vorba despre drogul denumit generic „Donkey Kong” din familia amfetaminelor, care, potrivit experților, poate provoca halucinații, convulsii și moarte.

Virgiliu Nanu şi-a exprimat sprijinul total pentru persoanele cu dizabilități în Prahova

Conform Poliției Române, pastila ucigașă ar fi urmat să ajungă la consumatorii din județul Vaslui, alături de alte droguri de mare risc. Consumatorii ar fi trebuit să plătească între 80 și 500 de lei pentru un astfel de drog, despre care încă nici nu avem date cu privire la riscuri și efecte.

Virgiliu Nanu, noul preşedinte al CJ Prahova, îi răspunde lui Mihai Polițeanu: „Sunt deschis la dialog şi colaborare. Interesele ploieştenilor sunt pe primul loc”

„Categoric este un risc major în legătură cu viața. Iar în Marea Britanie au fost incidente de acest fel. Autoritățile din Occident în momentul în care capturează comprimate de ecstasy, comunică public și concentrația acestor comprimate de ecstasy tocmai pentru ca adolescenții, consumatorii, tinerii, să știe aceste lucruri, să știe riscul la care se expun și de ce nu și pentru părinți. Pentru că au fost situații în care părinții au găsit comprimate viu colorate, au crezut că sunt bombonele inofensive, dar în esență sunt droguri foarte periculoase, droguri de mare risc”, spune Cătălin Țone, expert antidrog.

Mai suntem sănătoşi la cap? Primărița PNL Ioana Neagu (Valea Călugărească), gest incalificabil! Fericită că a pus mâna pe ciolan, acum îşi bate joc de Biserică şi obiceiurile sfinte

„Pe lângă efectul stupefiant, consumul de ecstasy are ca efecte secundare, încleștarea maxilarelor, zvâcnirea ochilor și a mușchilor sau convulsii. În caz de supradozaj, în primul prag, temperatura corpului crește brusc și apar halucinații. În zilele următoare, după administrarea unor supradoze de ecstasy, apar depresia crescută, incapacitatea de concentrare, tulburări de somn, pierderea poftei de mâncare, senzație de apatie puternică. Alte comprimate de ecstasy cu potențial letal sunt cele cu logourile Punisher și Tesla”, a subliniat expertul antidrog, potrivit

Aceste tablete de ecstasy sunt modelate și ștampilate pentru a semăna cu chipul Donkey Kong, personajul popular Nintendo, cunoscut la nivel global de majoritatea copiilor. Pe reversul tabletei este imprimat DK, iar pastilele au culoarea piersicii, precizează sursa citată.

În România, consumul de droguri a ajuns deja problemă națională, dezbătută în Consiliul Suprem de Apărare a Țării.

Ai o informație care poate deveni ştire?
Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191