Un român a obținut suma de 1.200 de lei, după 3 ore de întârziere ale unui zbor: „Mi-a mirosit a vrăjeală”

Un român a obținut suma de 1.200 de lei, după 3 ore de întârziere ale unui zbor: „Mi-a mirosit a vrăjeală”

Pe Reddit a devenit virală povestea unui român care trebuia să primească din partea companiei de zbor suma de de euro, după ce a zborul lui a întârziat trei ore, a devenit virală. 

ICCJ nu se abate de la respectarea legii! Inalta Curte a desfiintat o noua condamnare data de judecatorul CAB Ciprian Ghita

Bărbatul împreună cu soția și copilul lor au planificat atent zborul, însă experiența de care au avut parte a fost cu totul și cu totul diferită față de ceea ce se așteptau. 

INTERVIU/ Adrian Tăbîrcă, primarul din Vadu Săpat: „Cu sprijin financiar, putem să devenim zonă turistică”

„Mi-au închis cazul fără nicio justificare”

Potrivit celor relatate de bărbat, după ce s-a confruntat cu o întârziere a zborului de trei ore, acesta a completat formularul de compensație pentru întârzieri de pe site-ul Wizz Air, care în ultima vreme și-a câștigat o reputație nu tocmai bună. 

Cândva, Prahova avea lideri, nu politicieni! Cel mai mare parc industrial din țară, construit la Ariceşti, continuă sa atragă sute de milioane de euro din investiţii private

Și-a dat seama că ceva nu este în regulă, mai ales că multe zboruri decolaseră la timp. Deși se aștepta să își primească banii înapoi, reprezentanții companiei aeriene i-au oferit alt răspuns. Mai concret, a fost invocată clauza de „situații excepționale” pe care o prevede legea europeană.

Scuza lor a fost faptul că zborul a întârziat din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și de alte circumstanțe din afara controlului lor. Bărbatul în cauză nu a luat de bun acest răspuns, astfel că a ales să le ceară pe mail lămuriri despre „situația excepțională”. 

„Mi-a mirosit a vrăjeală, având în vedere că alte zboruri decolau la timp și că în general sunt o companie cu moravuri îndoielnice așa că le-am cerut pe mail să justifice care a fost situația excepțională. Mi-au închis cazul fără nici o justificare”, a scris bărbatul pe Reddit.

Deși compania aeriană a decis să închidă cazul fără a-i oferi multe alte explicații, și i-a recomandat să contacteze platforma de rezolvare a litigiilor online, cunoscută sub numele de Online Dispute Resolution (ODR), rezultatul a fost, din nou, unul dezamăgitor. 

ODR a închis cazul bărbatului revoltat de întreaga situație 

După două luni de zile fără niciun răspuns, ODR a decis să închidă, din nou, cazul. Nu i-au mai dat de ales acestuia, care a apelat la o ultimă soluție: s-a ajutat de site-urile specializate în recuperarea compensațiilor din partea companiilor aeriene. Astfel, din suma totală de de euro, românul a primit doar 680 de euro, restul fiind oprit de site-urile specializate care l-au ajutat. 

Ai informatii despre un consumator/dealer de droguri? Trimite-ne detaliile si vom transmite sesizarea organelor abilitate! Asiguram anonimatul tuturor cititorilor nostri! Click aici!

    Ai o informație care poate deveni ştire?
    Scrie-ne pe WhatsApp sau Telegram: 0726.080.191